LG ThinQ AI - nova doba televizorjev
V zraku · tehnologija · gadgeti

V letu 2018 “pametno” očitno ne bo zadoščalo. Tehnološke napravice bodo vedno pogosteje opremljene z umetno inteligenco, ki počasi, a vztrajno postaja del naših vsakdanjikov. To dokazuje tudi nova linija LG-jevih televizorjev, ki bodo opremljeni z umetno inteligenco in jih bodo predstavili na CES 2018.

LG je že v preteklosti poskrbel, da so bili njihovi televizorji opremljeni z najnaprednejšo tehnologijo, takrat z operacijskim sistemom WebOS, ki je podpiral tudi glasovne ukaze. Enake korak so naredili tudi zdaj, ko so vgradili  Asistenta Google v novo linijo OLED-televizorjev, ki so jo poimenovali ThinkQ.

Funkcijo ThinkQ boste lahko uporabljali na dva načina. Pri prvem boste lahko na primer z glasovnim ukazom naročili televizorju, naj se izklopi, ko bo konec programa. To boste storili tako, da boste v daljinski upravljalnik sporočili glasovni ukaz.
Pri drugem pa boste prek  Asistenta Google upravljali z domačimi pametnimi napravicami. Pravzaprav bo vaš LG-televizor postal centralna postaja za domače pametne napravice.

Novi televizorji bodo opremljeni tudi s procesorjem α (alfa) 9, ki obljubljajo najboljšo kakovost slike do zdaj.

Več pa bodo razkrili po sejmu elektronike CES 2018.

GCBLUDc copy Torba Laer: vedno polne baterije vaših naprav 1000-500-citymagazine-cover CES 2018: pametni zvočniki LG za vrhunski zvok 1000-500-citymagazine-cover CES 2018: LG Styler – revolucionarna omara, ki lika 1513871260_screen_shot_2017-12-21_at_7.46.11_am Zanco Tiny T1: najmanjši telefon na svetu · · · ·