Toyota e-Palette Concept
Utrip mesta · mobilno

Toyota je na letošnjem salonu CES 2018 predstavila svojo vizijo prihodnosti. Ta morda na prvi pogled ne bo najlepša, kar se tiče dizajna, bo pa zato toliko bolj uporabna za vsakdanje namene. Toyota e-Palette je vizija avtonomnih dostavnih vozil, projekt pa je že pritegnil zanimanje velikih imen, kot so Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut in Uber.

Toyota e-Pallete je zaradi kockaste oblike preprosto rečeno “škatla” na kolesih. Ponudili jo bodo v treh dolžinah, med štirimi in sedmimi metri. Dizajn e-Pallete res  ni posebno vznemirljiv, a ima v tem primeru funkcija prednost pred estetiko. Zaradi pravokotne oblike se izkoristek prostora znatno poveča. Visoka zasnova in pomanjkanje zaobljenih kotov bo Uberju omogočila prevoz večjega števila ljudi, pri Pizza Hutu pa bodo lahko brez težav s picami zapolnili prostor od tal do stropa. Vsak naročnik bo imel možnost individualne sestave notranjosti e-Palette.

Toyota je na CES-u 2018 oznanila, da namerava okoli e-Palette ustvariti celoten poslovni ekosistem. “Kocke” bodo izredno prilagodljive, partnerji pa bodo lahko sami ustvarjali programsko in tehnično opremo za svoje individualne potrebe. Pri Toyoti pravijo, da če ne bodo želeli, partnerjem ne bo treba uporabljati Toyotinih sistemov za avtonomno vožnjo, temveč bodo lahko vgradili svoje avtonomne sisteme. Prednost skupnega sistema bi bila tudi v tem, da bi se prek centrale izmenjavali podatki, recimo, o stanju na cestah, se posredovalo plačila in še mnogo drugih stvari. Toyota bo obsežna testiranja začela v letu 2020, tako da do takrat še ne pričakujte dostavo pice v kockastem avtomobilu. Toyota namerava prve e-Palette uporabiti na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

PREBERITE ŠE: TOYOTA FT-AC: KOPICA KAMER IN POLNO OPREME ZA NAVDUŠENCE NAD DIVJINO

Galerija slik: Toyota e-Palette Concept

Toyota e-Palette ConceptOdpri galerijo
2019 MINI Mini (2019): nov logotip in osvežen videz za prve pomladne dni 00-new-seat-arona-outdoor-side-angle-view Seat Arona (2018): novi mestni križanec, ki bo požel veliko zanimanja Volkswagen I.D. Buzz CES 2018: Volkswagen I.D. Buzz bo poganjala NVIDIA Hyundai Nexo FCV CES 2018: Hyundai Nexo FCV, inteligentni crossover na gorivne celice · · · ·