Volkswagen I.D. Buzz
Utrip mesta · mobilno · V zraku · tehnologija

Sejem CES 2018 v Las Vegasu je prinesel še en dogovor o partnerstvu. Roke sta si podala Volkswagen in NVIDIA. Partnerstvo sta ustanovila na področju avtonomne vožnje, kjer bo NVIDIA s pomočjo čipa Xavier priskrbela tehnologijo, ki jo potrebuje Volkswagen za proizvodnjo novodobnega Bullyja oziroma I.D. Buzz-a.

Volkswagen je oznanil, da bo v prihodnje uporabljal NVIDIINO platformo IX in jo vgrajeval v svoje avtomobile, med katerimi bo tudi I.D. Buzz. Volkswagen bo tehnologijo IX uporabljal za izdelavo pametnega kopilota, ki bo tako uporaben kot tudi priročen asistent. Pri odločitvah mu bodo pomagali senzorji, ki bodo nameščeni tako zunaj avtomobila kot tudi v avtomobilu samem. In ker bo sistem inteligenten, se bo sposoben tudi sam učiti. Lahko bo pravilno ocenil posamezne situacije v prometu in bo zmožen analizirati vedenje drugih voznikov v prometu.

Volkswagen I.D. Buzz je ponovno rojstvo Volkswagnove legende, ki pa ima moderen pridih in predstavlja novo ero avtomobilizma. Poleg električnega pogona je še avtonomen, kar še dodatno priča o njegovem napredku. Tehnologijo z umetno inteligenco bo moč najti zunaj in znotraj avtomobila, imel bo tudi sisteme za navidezno resničnost, ki bo temeljila na NVIDIINI platformi. Volkswagen I.D. Buzz bo ugledal proizvodnjo v letu 2022, NVIDIA pa bo do takrat nagradila sisteme za prepoznavanje obraza, prepoznavo gest in komuniciranje v občem jeziku.

NVIDIA bo sodelovala tudi z Uberjem, ki že nekaj časa preizkuša NVIDIINE sisteme za avtonomno vožnjo. V prihodnje bo NVIDIA Uberju zagotovila podporo za sisteme umetne inteligence in sisteme za avtonomno vožnjo, ki jih bodo uporabljali Uberjevi taksiji brez voznika.

PREBERITE ŠE: VOLKSWAGEN I.D. BUZZ CONCEPT – NOVA ERA MOBILNOSTI

 


Hyundai Nexo FCV CES 2018: Hyundai Nexo FCV, inteligentni crossover na gorivne celice CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom Kia Niro EV Concept CES 2018: Kia Niro EV Concept, interaktivni električni SUV Avanturistična predelava Mercedes-Benza razreda X Mercedes-Benz predstavlja konceptno kamping nadgradnjo za luksuzni razred X · · · · ·