CES 2018: Očala Vuzix Blade AR - prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjo
V zraku · tehnologija · gadgeti

CES 2018 naj bi napovedal korak naprej na področju navidezne in obogatene resničnosti. Zadnja leta se je tehnologija nekako privajala na to idejo, nekateri izdelki so že zavidljivo dobri, a do pravega buma še ni prišlo. Zdaj, ko so se v igro vključili tudi veliki igralci, kot so Boeing, DHL in tako dalje, gre zares. Tako zares, da smo dobili tudi sončna očala, ki nam omogočajo izkušnjo AR.

Podjetje Vuzix že kar nekaj časa obljublja očala, ki bodo dostojen tekmec očalom Google, je končno predstavilo očala, ki so tudi odličnega videza.

V očala Vuzix Blade so integrirali Amazonovo Alexo, kar pomeni, da so prva očala z obogateno resničnostjo, ki podpirajo Amazonovega digitalnega asistenta. V desnem gornjem kotu očal boste na zaslončku Cobra Display, ki je v primerjavi z zaslončkom na Google Glass večji ter barvitejši, lahko imeli na voljo vse informacije, kot jih imate na pametnem mobilniku. Lahko pa ga tudi premikate po površini, tako da ne ostane samo na enem delu očal.

V desno ročico je nameščen upravljalnik, ki se ga boste s prstom dotaknili in spreminjali nastavitve. Očala imajo vgrajena tudi kamero HD z 8 milijoni slikovnih točk ter mikrofon. Za telefonske pogovore ali poslušanje glasbe so namestili vhod za slušalke. Če dobro pomislite, vam telefona sploh ne bo treba vzeti iz žepa.

Za Vuzix Blade AR boste morali odšteti 570 evrov.

Galerija – CES 2018: Očala Vuzix Blade AR – prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjo

CES 2018: Očala Vuzix Blade AR - prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjoOdpri galerijo

CES 2018: LG zaoral ledino s televizorjem OLED 8K CES 2018: LG zaoral ledino s televizorjem OLED 8K CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom Loomo_entertains2 CES 2018: robot Segway Loomo – vozi kot “hoverboard”, sledi kot kuža Neutrogenaskin360_1515109937540-5-HR CES 2018: Neutrogena Skin360, vaš novi dermatolog · · · ·