shutterstock_1028141632
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Ali vas zanima, kako boste videti čez 20 let? Odgovor na to vprašanje vam lahko ponudi aplikacija Olay ‘Future You Simulation’, ki je na tehnološkem sejmu CES 2019 požela veliko pozornosti.

Ameriško podjetje Olay, ki se ukvarja z nego kože, je na CES 2019 predstavilo novo aplikacijo. Ta ob pomoči umetne inteligence pod drobnogled vzame stanje vaše kože in predvidi, kako se bo vaš obraz staral v prihajajočih desetletjih.

Aplikacija Future You Simulation zazna območja poškodovane kože, posnetek obraza pa nato primerja z več kot 1000 fotografijami različnih ljudi. Na ta način določi, kako se bo oseba določene starosti in etničnosti najverjetneje spreminjala v naslednjih 20 letih.

Njena uporaba je nadvse preprosta. Na vas je le, da naložite selfie in izberete starost ter raso, ki ji pripadate. Aplikacija vam bo nato razkrila, kako stara je vaša koža sodeč po njenem odtenku in elastičnosti. To že lahko preizkusite tukaj.

Po zaslugi aplikacije boste prav tako izvedeli, kako boste videti čez 20 let glede na to, ali redno uporabljate kremo za zaščito pred UV-žarki.

Olay želi s svojo novo aplikacijo svetovati pri upočasnjevanju procesa staranja, hkrati pa potrošnike prepričati, da preizkusijo njegove izdelke za nego kože. Storitev je sicer že na voljo na Kitajskem, medtem ko bo Američanom dostopna kasneje v letošnjem letu. Informacij o tem, kdaj jo bomo lahko preizkusili v Evropi, zaenkrat še ni.


sample1 Ta stran ti v 5 sekundah odstrani ozadje s fotografije NEO Dajinec NEO: platforma za pametno življenje every-new-emoji-ios-12-1-emojipedia1 Nova serija Applovih emojijev je popolnoma odštekana shutterstock_216311500 Vatikan ima svojo različico igre Pokémon Go, kjer lovite Jezusa · ·