Ekocycle-Cube-3D-printer
V zraku · trend

Blagovna znamka Coca Cola in glasbenik Will.i.am sta skupaj razvila 3d tiskalnik, ki za tisk predmetov uporablja reciklirane plastične stekleničke.

Novi 3d tiskalnik, imenovan Ekocycle je produkt sodelovanja med blagovno znamko Coca Cola in glasbenikom Will.i.am-om, ki je tokrat prevzel vlogo glavnega kreativnega urednika v tehnološkem podjetju 3D Systems.

˝Kot družba vsako leto ustvarimo nepredstavljivo količino odpadkov, velik odstotek teh odpadkov pa zavzema plastika. In prav ta material lahko sedaj enostavno ponovno uporabimo in s pomočjo novega tiskalnika preobrazimo v nakit, vaze, čevlje in druge predmete,˝ je v promocijskem videu povedal Will.i.am.

V podjetju 3D systems so se za sodelovanje s slavnim glasbenikom odločili, ker želijo popularizirati tehnologijo 3d tiskanja. Verjamejo namreč, da bomo kaj kmalu v prihodnosti vsi imeli enostaven dostop do tovrstnih tiskalnikov ter si bomo predmete raje tiskali kot kupovali.

Odpri galerijo

Foto: Alexa Chung Instagram manija na festivalu Glastonbury 2014 COVER Kaj nam razkriva Klooff – Instagram za ljubitelje živali? confetti13 Neverjetne papirnate dekoracije cover Smokin’ Jackets – ovitki za cigaretne škatlice · ·