PicMonkey Collage
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

V Slovenijo prihaja sedma največja svetovna in četrta največja kitajska blagovna znamka pametnih telefonov, Coolpad. Coolpad Porto in Coolpad Modena, nosita imeni po evropskih mestih, njuno razmerje med dizajnom, zmogljivostjo in ceno, pa je izjemno.

Prodor manjših blagovnih znamk na evropsko tržišče tako počasi vendar sigurno pomeni pretres trga tradicionalnih znamk kot sta naprimer Samsung in LG. Odličen dokaz je prav blagovna znamka Coolpad, ki poleg odličnih tehničnih preformansov izdelkov ponuja tudi telefone z ensotavno boljšim in pametnejšim designom. Vse skupaj seveda za bolj pametno ceno.  Rečemo lahko le – dobrodošli v Evropi!

Coolpad Porto – čudovit dizajn, slok in izjemno hiter.

Coolpad Porto je s 4,7 palčnim zaslonom, debelino zgolj 4,7 mm na robovih in 7,9 mm na sredini, eden od najtanjših telefonov na trgu in težak le 119 gramov. Njegovo ohišje je izdelano iz naravnih semen indijskega oreha, kar ob izjemno prijaznem ekološkem odtisu naprave prinaša tudi praktične prednosti. Tako belo kot črno ohišje je popolnoma odporno na prstne odtise.

Porto je opremljen z dvema kamerama. Spredaj s kar 5 in zadaj z 8 MP ter LED bliskavico. Idealno za nočni selfie, saj sprednja kamera z odprtostjo f/2.2, BSI senzorjem in širokokotno lečo 28 mm omogoča zajem naših spominov. Za posnetek se samo nasmehnemo in Coolpad bo samodejno posnel fotografijo. Brez pritiska na gumb. Za ljubitelje videa je tu tudi 1080p HD video.
Coolpard Porto je izjemno hiter 4G LTE mobilnik, ki omogoča gledanje televizije, poslušanje pesmi, video telefonijo in spremljanje prenosov v živo. S tremi enostavnimi koraki pa lahko upravljamo vse hišne naprave z IR daljinskim upravljalcem.

PREBERITE ŠE: Lunark Phone – en pametni telefon, dva zaslona

Coolpad Modena – zabava še ni bila tako zabavna.

Coolpad Modena, s 5,5 palčnim zaslonom, štirijedrnim Qualcom Snapdragon 410, 64-bitnim procesorjem in AdrenoTM 306 GPU, omogoča super izkušnjo s 3D igrami.
4G LTE pametni telefon z dual SIM tehnologijo je idealna rešitev za tiste, ki pogosto potujemo in želimo uživati v razkošnih barvah in velikem zaslonu. S prvovrstnim dizajnom, tankim ohišjem, zgolj 8,6 mm, ter zaobljenim zadnjim delom, je Coolpad Modena na voljo v beli, črni in zlati barvi.

Coolpad Modena pa je “kul” tudi za ustvarjanje spominov z 8 MP kamero, LED bliskavico in 1080p video posnetki. Za res odlične fotografije skrbijo številne funkcije, kot so makeup correction, night shoot option, HDR, smile capture. Najbolj zahtevnim izmed nas pa ponuja tudi možnost radiranja elementov, ki nam na fotografiji niso všeč.

Tako Coolpad Porto kot Modena ponujata tehnologijo “smart gestures”, s katero lahko z eno gesto prikličemo tri najpogosteje uporabljene aplikacije. S prstom po ekranu preprosto narišemo C za spletni brskalnik, E za glasbeni predvajalnik in M za glasbo. Ali pa dvakrat potrkamo po zaslonu.

In cene? Izjemno dostopne ter že od dobrih 150 evrov dalje.

Lunark Phone Lunark Phone – en pametni telefon, dva zaslona BlackBerry Venice BlackBerry Venice – BlackBerry kot Android s pogreznim ohišjem in fizično tipkovnico Samsung Galaxy S6 edge+ Samsung Galaxy S6 edge plus + — pametni telefon, pri katerem boste težko našli kak minus Sony Xperia M5 upe polaga v digitalni fotoaparat Sony Xperia M5 – prvi pametni telefon s hibridnim ostrenjem ·