Dekle spremenilo 52 let star avtobus v mobilno hišo.
V zraku · buzz buzz

Namesto da bi iskala idealen dom, ga je ustvarila. Po treh letih urejanja starega avtobusa je nastala mobilna hiša, v kateri lahko živite, kot da ste v navadnem stanovanju … pa še videti je bolje.

Medtem ko je brskala po eBayu, se je Jessi Lipskin zaljubila v avtobus GMC iz leta 1966. Ker se skušnjavi ni mogla upreti, ga je kupila in zanimivo potovanje se je začelo. Tri leta je namenila obnovi avtobusa, ki ga je spremenila v okolju prijazen dom, saj jo je, kot navaja za BoredPanda, pri gradnji doma navdihoval njen okoljsko ozaveščeni življenjski slog.

Idejo za gradnjo je dobila iz dokumentarnega filma Garbage Warrior, v katerem Michael Reynolds gradi plovila iz recikliranih materialov. Vsebina filma se je zelo ujemala z njeno osebnostjo, zato je začela prebirati literaturo o trajnostnem življenjskem slogu – mobilna hiša je tako zanjo postala rešitev, saj je na tak način lahko začela raziskovati različne kraje in nove stvari.

Avtobus je registrirala in zavarovala kot vozilo, nato pa se je obnova začela. Kot navaja, zelo uživa v obnavljanju stvari, a se je med procesom obnove soočala s težavami, saj ji je bilo težko najti prave ljudi, ki bi ji pri tem projektu pomagali. Kljub težavam ni obupala. Za obnovo doma je porabila 70.000 dolarjev (približno 60.459,46 evra), od januarja pa v njem živi in ga obožuje.

V galeriji slik si lahko ogledate, kako je 52 let star avtobus postal premična hiša.

Galerija slik – Mobilna hiša

Avtobus GMC iz leta 1966Odpri galerijo
10 tipov nevarnega narcizma: katere prepoznate? 10 tipov nevarnega narcizma: katere prepoznate? Quoickstarter. Quickstarter: platforma za množično financiranje manjših projektov Katero številko čevlja nosiš? To tudi določa, koliko dolgo boš živel! Katero številko čevlja nosiš? To tudi določa, koliko dolgo boš živel! Maska v eni izmed šol v Pripjatu Čas se je ustavil pred 33 leti: srhljive fotografije Černobila (2018) · · ·