Denar jih ni spremenil: slavni zvezdniki, ki živijo zelo, zelo skromno življenje
V zraku · buzz buzz

V očeh ljudi, ki niso bogati, je bogastvo povezano z velikimi dvorci, luksuznimi avtomobili in drugimi ‘simboli’ premožnih ljudi. A to očitno ne drži. No, vsaj ne pri vseh slavnih ljudeh – ti zvezdniki živijo varčno in preprosto.

Halle Berry

View this post on Instagram

Back when the hair ALONE was a mood. #TBT

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

“Hvaležna sem za srečo, ki jo imam v življenju, toda eden od mojih največjih strahov je, da vse izgubim,” je povedala Halle. Kot katerakoli druga gospodinja tudi ona sama kupuje živila. Ena od najbolje plačanih temnopoltih igralk v Hollywoodu uporablja javni prevoz in meni, da je to popolnoma normalno.

Matthew McConaughey

Težko je verjeti, da je dobitnik oskarja živel v prikolici tudi po tem, ko je zaslužil več milijonov z vlogami v romantičnih komedijah. Dejal je, da prikolica pooseblja minimalizem, kar je odlično orodje proti stresu, do katerega pride v velikih hišah.

Sarah Jessica Parker

Obleke Sarah Jessice v resničnem življenju niso nič kaj podobne tistim, ki jih je nosila kot Carrie v seriji Seks v mestu. Sarah se namreč odloča za preprosta in udobna oblačila, prav tako pa verjame, da je tudi otroke treba vzgajati v skromnosti. “Sin nosi le oblačila iz druge roke, saj ima toliko starejših bratrancev. Pa tudi moja mama je shranila vsa oblačila mojega brata. Ne verjamem, da sem mu kdaj kaj kupila. Mogoče zimsko jakno. Mu pa kupujem čevlje, saj ima vsak od nas drugačno nogo.”

Keanu Reeves

Enemu od najbolj priljubljenih igralcev na svetu pa res ni mar za denar. 85 odstotkov svojega zaslužka, ki ga je prejel pri filmu Matrica, je podaril ekipi za posebne učinke in kostumografijo. “Denar je zadnja stvar, o kateri razmišljam. Še nekaj naslednjih stoletij lahko živim od tega, kar sem že zaslužil.” Velikokrat ga opazijo na javnem prevozu, kako kupuje obleke na razprodajah ter kako raje kot v razkošno restavracijo zavije v park.

Julia Roberts

“Nikoli nisem imela dovolj oblek, da bi bila lahko dama,” je dejala Julia. Ena od najbolj uspešnih hollywoodskih igralk se oblači preprosto, goji naravno gojeno zelenjavo na svojem vrtu in plete oblačila za svoje otroke. V nekem intervjuju je razkrila, da je njen najbolj priljubljen šampon tisti iz hotela.

Jose Mujica

Nekdanji urugvajski predsednik je zavrnil rezidenco in se raje preselil na kmetijo, kjer z ženo gojita rože za prodajo. 90 odstotkov plače (prejema okoli 12 tisoč evrov) podari dobrodelnim organizacijam. “Pravijo mi ‘najrevnejši predsednik’, a se ne počutim revnega. Revni so tisti, ki delajo le zato, da lahko živijo ekstravagantno življenje ter vedno želijo samo še več in več.”

J. K. Rowling

Leta 2012 je premoženje pisateljice znašalo več kot milijardo evrov, pozneje pa je velik del svojega premoženja podarila dobrodelnim organizacijam. “Moje življenje je precej normalno, navadno, nekateri bi rekli dolgočasno, ampak takšno imam rada,” pravi J. K. Rowling. V svojem zasebnem življenju uporablja možev priimek, nosi preprosta oblačila in poskuša ločiti slavo od vsakodnevne rutine.

Lady Gaga

Lady Gaga je sinonim za ekstravaganco, a le na odru. V resničnem življenju se oblači v normalna oblačila, ki jih kupuje tudi na razprodajah. “Zakaj me ljudje gledajo tako čudno ko uporabim kupon v prodajalni z živili ali pa ko poskušam barantati za popust?” je zapisala na Twitterju.


instalacije Ko predmeti oživijo v pravljičnih norveških pokrajinah 2624276576 To je najbolj nevaren položaj med rjuhami zaročen par Fotografije zaročenega para osvojile internet shutterstock_278864093 Kakšna bo Zemlja čez 250 milijonov let? · · ·