Departure One
Utrip mesta · mobilno

Da imajo narodi severno od Slovenije radi kampiranje, je že vsem dobro znano. Tako niti ni čudno, da so šli Nemci še korak dlje. Obudili so staro idejo in zasnovali počitniško prikolico Departure One, ki jo je mogoče uporabljati tudi kot ‘hišo’ na vodi.

Departure One je počitniška prikolica, dolga 7,8 metra, njen spodnji del pa je pravzaprav trup, narejen iz aluminija, ki je odporen na morsko vodo. S tem nudi več možnosti za uporabo na kopnem ali na vodi. Prikolica ni prav nič špartansko opremljena in ima dovolj prostora za 4 ljudi. Na voljo imamo majhno tuš kabino, omare za shranjevanje in kuhinjo z umivalnikom, mikrovalovno pečico, hladilnikom, štedilnikom in shrambo za živila.

Na zadnji del prikolice namestimo motor in ga upravljamo prek ‘volana’, ki je nameščen v prednjem delu. Tam je nameščeno veliko panoramsko okno, za boljši razgled in lažje manevriranje po vodi. Na strehi imamo na voljo urejeno sončno teraso s stoli ali ležalniki, na voljo pa so tudi sončne celice za pridobivanje čiste električne energije. Departure One je na voljo v različnih barvah, zanjo pa je treba odšteti od 58.000 evrov dalje, k ceni pa je treba prišteti še davek. Princip združitve počitniške prikolice in čolna v eno ni nova pogruntavščina, saj smo nekaj podobnega videli že v 60. letih prejšnjega stoletja. A očitno je napočil čas, da se idejo ponovno obudi. Mogoče pa bo tokrat več posluha do takšnega ‘dvojnega’ preživljanja dopusta.

Galerija slik: Departure One

Departure OneOdpri galerijo

Volvo 360c Volvo 360c: ali je to alternativa kratkim letom? Stark Drive Mini Stark Drive Mini: zložljivo električno kolo, ki si ga resnično lahko privoščiš Abarth 595 Abarth 595: najbolj športna različica Fiata 500 ezgif.com-webp-to-jpg Romotow: futuristična počitniška prikolica se odpre kot švicarski nož · ·