Avtonomni e-dirkalnik DevBot
Utrip mesta · mobilno

DevBot ni modelček danskega proizvajalca igrač Lego iz serije Lego Technic, DevBot je delujoči prototip samovozečega električnega dirkalnika za novonastalo avtomobilistično prvenstvo Roborace, na katerem bodo dirkali dirkalniki brez voznikov. Čeprav gre za avtonomni dirkalnik, ima DevBot mesto za voznika, saj je v osnovi narejen za testiranja programske in druge opreme ter posledično boljše razumevanje vozila, ki ga bodo ekipe uporabljale na prvenstvu, ki se bo začelo čez dobrega pol leta.

DevBot je prototip električnega avtonomnega dirkalnika za prvenstvo Roborace, ki je nastalo kot podpora prvenstvu formule E (več o tem si lahko preberete v prispevku Roborace: bomo v prihodnje spremljali formulo brez voznikov?). Dirkalnik je nedavno debitiral na slovitem dirkališču Donington Park v Angliji.

PREBERITE ŠE: Tesla Model S P100D: najhitrejši serijski avto na svetu z dosegom bencinarja

Čeprav je DevBot samovozeči dirkalnik, ga lahko upravljata tako računalnik kot človek, saj je nastal z namenom, da ekipe do potankosti preučijo razmišljanje avtomobila in njegovo vedenje na dirkališču. Oborožen je z enako opremo kot avtonomni e-dirkalnik Daniela Simona, oblikovalca futurističnih vozil (njegova dela smo lahko občudovali v filmih, kot sta Tron: Zapuščina in Pozaba), ki ga je Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) določila za glavnega oblikovalca dirkalnika za dirke Roborace. Ta bo razkrit enkrat do konca leta.

Avtonomni e-dirkalnik DevBot Odpri galerijo
Tesla Model S P100D Tesla Model S P100D: najhitrejši serijski avto na svetu z dosegom bencinarja Počivalnik za glavo NodPod. NodPod: viseča mreža za glavo Lamborghini Centenario je odvrgel streho. Lamborghini Centenario Roadster: Centenario zgoraj brez Samovozeči Uberjev Volvo XC90. Ali je voznik v avtomobilu? Uber začenja z uporabo samovozečih avtomobilov! · · · ·