DIY maska
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ob menjavi letnih časov je treba poskrbeti tudi za ustrezno nego kože obraza. Jeseni obraz očistimo, osvežimo in nahranimo z DIY organsko masko za obraz, po nanosu katere bo naša koža sijala od zdravja!

DIY organska maska za obraz za sijočo polt je kot nalašč za vse, ki radi vedo, kaj dajo vase in nase, primerna pa je predvsem jeseni, ko naša koža potrebuje dodatno nego in vlaženje.

PREBERITE ŠE: Dieta s postenjem – različne taktike, enaki rezultati?

Sestavine za organsko masko za obraz za sijočo polt:

  • 1 žlička medu
  • ½ žličke klorele (Chlorelle) v prahu
  • ¼ žličke cimeta
  • 1 kapljica esencialnega olja sivke

Navodila za pripravo organske maske za obraz za sijočo polt:

Vse sestavine zmešamo v manjši posodici in jim po potrebi dodamo kapljico ali dve vode. Masko vedno nanesemo na temeljito očiščen obraz, priporočljiva pa je tudi predhodna uporaba parne kopeli, saj maska le tako deluje resnično globinsko. Če imamo suho kožo, maski dodamo žličko jojobinega olja. Masko enakomerno razporedimo po obrazu in vratu. Predel okoli oči in ust izpustimo, saj je koža na teh predelih še posebno občutljiva. Masko pustimo delovati približno 30 minut, nato jo izperemo z vlažno brisačko in mlačno vodo. Kožo obraza in vratu navlažimo z oljem ali vlažilno kremo za obraz.

Lepotni spanec 10 korakov do najboljšega lepotnega spanca v življenju Dolgotrajno sedenje Kako najpreprosteje izničimo slabe učinke dolgotrajnega sedenja? Glasba kot zdravilo. Glasba kot zdravilo – 10 težav, ki jih lahko pozdravi glasba 150 let Bi radi živeli 150 let? Potem se morate odpovedati seksu! · · ·