shutterstock_329959085
V zraku · buzz buzz

Veliko smo že brali o vplivu igranja videoigric, še posebej na mlade. Strokovnjaki odsvetujejo agresivne, priporočajo miselne igre, niso povsem enotni o priporočenem času, preživetem z igralnimi konzolami, in tako naprej. Nismo pa še brali o tem, da naj bi igranje videoigric pozitivno vplivalo na naše zaposlitvene možnosti, kajne? Na glasgowski univerzi so prišli do zanimivih ugotovitev.

Za raziskavo, v kateri so 36 študentov razdelil v dve skupini, stoji profesor informatike Matt Barr. Prva skupina je bila kontrolna skupina z 20 študenti, ostalih 16 pa je bilo naprošenih, naj igrajo 8 videoiger, med katerimi so bile tudi Lara Croft, Borderlands 2 in Minecraft. Igrali naj bi 14 ur v 8 tednih, obe skupini pa sta še izpolnili vprašalnik pred in po raziskavi. Rezultati so pokazali, da je skupina, ki je igrala videoigre, izboljšala komunikacijske veščine in se lažje prilagajala ter znašla. Barr trdi, da so si omenjene veščine pravzaprav ‘priigrali’, saj veliko videoiger od igralca zahteva iskanje različnih načinov in poti do cilja. Predlaga celo, da se občasno lotite tudi igre Destiny, pa čeprav gre za strelsko igrico.

PREBERITE ŠE: NAJBOLJŠE PRVOOSEBNE STRELSKE VIDEOIGRE VSEH ČASOV

Dodal je še, da se zaveda, da ne bo najbrž prav vsak starš vesel njegovih izvlečkov. Vseeno pa jih je mogoče treba vzeti v obzir.

Galerija slik: Igranje videoigric lahko izboljša vaše zaposlitvene možnosti

Minecraft 2Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover 10 vročih stvari, ki jih morata narediti kot svež par giphy (8) 10 najlepših ljubezenskih citatov BeFunky Collage Bizarne kopalke, ki jih absolutno ne smemo videti na plaži Razvozlan je pomen vaših najpogostejših sanj Razvozlan je pomen vaših najpogostejših sanj · · · · · ·