Sport success on sunset background
V zraku · buzz buzz

Dobre navade so tiste, ki naše življenje naredijo bolj enostavno ter mirno avanturo in ne živčno vojno. Zakaj? Dobre navade nam namreč omogočajo, da imamo pod kontrolo manjše stvari medtem, ko rešujemo večje. Z dobrimi navadami lahko tako lažje plujemo skozi življenje. Tukaj je deset dobrih navad, ki nam bodo vzele samo pet minut, a življenje bo zaradi njih bolj prijetno.

1. Pospravljajmo posteljo.

Nekaj demoralizitorskega in depresivnega je v neurejeni postelji, ki jo najdemo ko se domov vrnemo z dela. In nepospravljena postelja naredi našo spalnico kvečjemu le umazano in žalostno, nikakor pa ne “seksi”. Če bomo posteljo za seboj pospravljali, se bomo počutili, kot da imamo osnove življenja pod nadzorom.

2. Dnevno si nitkajmo zobe.

Da, nitkanje se sliši dolgočasno, vendar obstaja milijon razlogov, zakaj je to dobro storiti dvakrat dnevno. Nitkanje bo preprečilo tako slab zadah, kot probleme z zobmi in dlesnimi. Namesto sebe bomo tako financirali periodontijo.

3. Naučimo se zahvaliti.

Postali smo družba, ki noče uporabljati manir. Zdijo se nam preveč formalne. A hvaležnost je nuja, če želimo, da bodo drugi ljudje sodelovali z nami. Prav tako bo pomanjkanje besede “hvala” pripeljalo do tega, da nam nihče več ne bo želel pomagati, niti v resničnih težavah.

4. Od doma se odpravimo predčasno.

Vedno pojdimo vsaj pet minut prej od doma, kot pa je potrebno. Na ta način ne bomo uničili svoje karme in preklinjali tistih, ki na cestah delajo zastoje.

5. Sami si pripravimo kavo.

Najlažje je, da v jutranji naglici kavo vzamemo kar v kateri od kavarn, ki ponuja “kavo za sabo”. Ampak zakaj bi zapravljali denar? Tako početje ima smisel takrat, ko se lahko v kavarni v miru usedemo in poklepetamo. A če bomo vsak dan zapravljali nepotreben denar za “kavo z sabo”, bomo zapravljali denar za stvari, za katere plačamo več, kot je potrebno. In to je slaba navada.

PREBERITE ŠE: 10 sprememb življenjskih navad za trideseta, ki ti omogočijo vseživljenjski uspeh

6. Odločimo se za radodarne napitnine.

Biti v poklicu, kjer ljudje strežejo drugim ljudem, je trdo delo. Dodatni pritisk interakcije z milijoni različnih osebnosti pa tega nič ne olajša. Najmanj kar lahko kot stranka naredimo je to, da jim damo nekaj napitnine za dobro opravljeno delo. In potem lahko preživimo svoj dan vedoč, da smo prostovoljno naredili dobro stvar za drugo človeško bitje.

7. Ne puščajmo umazane posode v pomivalnem koritu.

Če je kuhinja polna umazane posode, to ni samo grdo. Ta je namreč tudi magnet za razne insekte (muhe, ščurke, mravlje, itd.). Če se bomo navadili pomivati posodo po njeni uporabi, bomo poskrbeli za lep dom, hkrati pa bomo prihranili denar, ki bi ga drugače namenili raznim eksterminatorjem.

8. Poskušajmo vsako sobo zapustiti v boljšem stanju, kakršno je bilo, ko smo vanjo vstopili.

Ko gremo skozi našo hišo ali stanovanje, sproti malce pospravimo. Presenečeni bomo, kako je naše okolje na koncu organizirano in urejeno. Ne glede na to kje živimo, imamo izbiro da si uredimo lep bivalni prostor ali pa živimo v neredu. Srečnejši bomo in počutili se bomo bolje, če bomo živeli v lepoti.

9. Dajajmo komplimente.

Tako kot neradi rečemo “hvala”, tako tudi neradi pohvalimo druge. A dajanje komplimentov je pomembna veščina. In nič kaj zamudna. Kompliment je le zbirka dobrih misli, ki so se nam čez dan porodile v glavi in jih še nismo izrazili na glas. Velikokrat opazimo, da imajo ljudje okoli nas dobro frizuro, obleko ali pa so odlično opravili svoje delo, vendar redkokdaj to tudi izrazimo. Ko znamo resnično pohvaliti druge, se naši odnosi izboljšajo in tudi mi se v sebi počutimo bolje.

10. Poskrbimo, da bo naše prevozno sredstvo zmeraj pripravljeno.

Vsi ljudje moramo pravočasno nekam prispeti – in to varno. Pomembno je, da je naš rezervoar bencina zmeraj dovolj poln. Če je naš prevoz javni prevoz, potem je pomembno, da imajo naše kartice naloženega dovolj denarja. Tudi če je naš prevoz taksi je prav, da sig a pokličemo pravočasno ali še bolje, predčasno.

Smešno je, kako lahko tako majhne stvari poskrbijo, da naše življenje teče veliko bolj gladko. Bolje se počutimo mi, hkrati pa so naši odnosi bolj stabilni, naši domovi bolj prijetni in življenje je manj stresno.

PicMonkey Collage Grozljivo realistične nenavadne motoristične čelade, ki izgledajo kot obrite glave ljudi PicMonkey Collage Osupljivo realistični kipi znanih osebnosti PicMonkey Collage Pablo Cánepa, Fútbol Beers – če bi bili nogometni klubi pivo Koristni nasveti za popotniško fotografijo Preprosti nasveti za popotniško fotografijo za bolj unikatne posnetke ·