cover-ucinki-orgasma
Utrip mesta · zdravje & lepota

Že ptički na veji čivkajo o pozitivnih učinkih seksa, tukaj ni nič novega. Tisto, česar morda niste vedeli, pa je, da ti učinki trajajo lahko 2 cela dneva. V reviji Psychological Science so objavili rezultate študije, ki to potrjuje.

V raziskavi so primerjali podatke 2 študij, ki sta se ukvarjali z vprašanjem pogostosti spolnih odnosov med mladoporočenci in njihovega zadovoljstva. V obeh raziskavah skupaj je sodelovalo 214 parov. Raziskovalce je presenetil podatek, da pari ne seksajo vsak dan,  zato se jim je začelo porajati vprašanje, zakaj je temu tako. Ugotovili so, da imajo pari v povprečju 4 spolne odnose vsakih 14 dni in da je stopnja zadovoljstva najvišja na dan odnosa, a traja tudi še tretji dan po odnosu.

Najbrž ni treba posebej poudarjati, da so pari, ki so doživeli višjo stopnjo zadovoljstva pri spolnem odnosu, prav take občutke delili tudi o svoji zvezi.

cover-kozarcivode 8 kozarcev vode na dan – mit ali resnica? shutterstock_615445586 Moderni odnosi – zakaj so tako neodporni in krhki? 1cover-tatoo 15+ neverjetnih tatujev, ki brazgotine spreminjajo v umetniška dela bleu-de-chanel-ad-lg Top 8: najboljši moški parfumi za poletje 2017 ·