shutterstock_293731796
V zraku · tehnologija

Na kaj pomislite, ko vam omenimo spletni iskalnik? Po vsej verjetnosti na Google. Slednji se je, čeprav je uporabnikom interneta na voljo veliko število različic, uveljavil kot sinonim za iskalnik.

Ali veste, kako Google uporabljati kar se da učinkovito? Z nekaj preprostimi triki boste dosegli zadetke, ki ste jih vselej želeli najti.

Natančne fraze

Kombinacijo besed, ki jo želite najti, zapišite med navednicami.

Manjkajoče besede

Namesto besede, ki se vam je izmuznila iz spomina, uporabite zvezdico.

Izločene besede

Če ne želite doseči zadetkov, ki vsebujejo določeno besedo, pred nezaželeno besedo zapišite znak minus.

Sinonimi

Če pred iskano besedo vstavite znak ~, bo Google posebej za vas poiskal njene sinonime.

Razponi

Če iščete izdelke v določenem cenovnem rangu, lahko iskanje zožite z dvema pikama med izbranima cenama.

Iskanje določenih strani

Če želite, da Google prikaže le zadetke iz specifične spletne strani, kot je denimo City Magazine, v iskalnik vpišite želeno frazo in site:citymagazine.si.

Povezave

Če pred poljubno povezavo vstavite besedo link:, boste izvedeli, na katerih spletnih mestih je bila povezava omenjena.

MjhiZWRhNTA2NCMvcW1nNm93ZURuanJ3Z2p3N1VBbkxLWUtJdnFNPS8weDEwMDoxMjgweDcyMC8xNjAweDkwMC9maWx0ZXJzOmZvcm1hdChqcGVnKTpxdWFsaXR5KDgwKS9odHRwczovL3MzLmFtYXpvbmF3cy5jb20vcG9saWN5bWljLWltYWdlcy90M3N4dDlvdmxhZGFreHl5bG1jdGo3dXF2cmczMDNyd3dweDNiYmJk Zakaj še zmeraj nimamo letečih avtomobilov? Alkoholizirani ljudje bodo stežka dobili prevoz domov. Uber razvija umetno inteligenco, ki bo prepoznala, ali je potnik pijan Love Hulten OriginX OriginX: igralni sistem, ki izžareva retro nostalgijo spiderman_screen_ps4_001_1465878337 E3 2018: 10 težko pričakovanih računalniških iger, ki jih boste lahko preizkusili kmalu · ·