Empuriabrava - španske Benetke
Utrip mesta · destinacija

Empuriabrava ali španske Benetke, kot mnogi imenujejo eno izmed največjih marin na svetu, so vedno bolj priljubljena počitniška destinacija, ki se nahaja na obali Girone v Costa Bravi.

Gre za majhno obmorsko mesto, ki je bilo prvotno zgrajeno na močvirju, kasneje pa so ga spremenili v turistično atrakcijo s kar 40 kilometri kanalov in s poletno populacijo 80 tisoč prebivalcev. Prav nobeno presenečenje ni, da so Empuriabravo mnogi poimenovali španske Benetke. To nenavadno mesto, ki se nahaja v Costa Bravi v Španiji, bolj natančno na obali Girone, je zelo priljubljena turistična destinacija za premožne, predvsem Nemce in Francoze.

300 dni sonca na leto

Večino mesta sestavljajo zasebne rezidence, zgrajene v klasičnem mediteranskem stilu, zelo razgibano pa je tudi nočno življenje v Empuriabravi. Sonce sicer tukaj sveti kar 300 dni na leto, turisti pa se ga lahko naužijejo na več kilometrov dolgi peščeni plaži, ki slovi tudi po svoji pestri izbiri vodnih športov.

Raj za skakanje s padalom

Empuriabrava je obenem tudi pravi raj za vse adrenalinske odvisneže. Severno od mesta se namreč nahaja največji evropski center za skoke s padalomSkydive Empuriabrava, ki velja za enega izmed treh najboljših na svetu. Lastnik tega je dubajski princ, ki je center kupil leta 2012. Če ste se zaljubili v Benetke, potem je obmorsko mesto Empuriabrava zagotovo na seznamu španskih mest, ki jih morate obiskati v prihodnosti.

Empuriabrava - španske BenetkeOdpri galerijo
Tisoč otokov v Kanadi Tisoč otokov ali tisoč čudežev narave Skrita plaža v Mehiki Skrita plaža v Mehiki je pravi skriti raj metro-cover 12 najlepših metro postaj v Evropi Verona za romantike · ·