1
Utrip mesta · lokali

Fantastična restavracija Fantastična restavracija Oaxen Krog & Slip je v Stockholmu združuje mornarske in starinske elemente.

Fantastična restavracija Oaxen Krog & Slip je v starem pristanišču v Stockholmu svoja vrata odprla leta 2013. Nova zgradba, ki sta jo zasnovala Mats Fahlander in Agneta Pettersson ima svetlo rumeno fasado iz nagubane pločevine ter se z zastekljeno steno popolnoma odpira proti pristanišču. Tako zunanjost kot notranjost zgradbe je zasnovana v ‘pristaniškem’ izgledu.

Oaxen-Restaurant02-Remodelista_0

Koncept zasnove interierja je skandinavsko minimalističen z mornarskimi dodatki, kot so s stropa viseči čolni. Prostoru nostalgično noto vdahnejo starinsko pohištvo, porcelan in pribor. Hrano strežejo na odslužene šolske mize, stole pa so našli v zaprtem teatru. Kljub starinskim dodatkom prostor zaradi svoje svetlosti deuje sodobno in sveže.

Oaxen-Restaurant11-Remodelista

V restavraciji strežejo hrano, sestavljeno iz lokalno pridelanih sestavin, kombinirajo pa jo z vini butičnih evropskih proizvajalcev. Lastnika se s tovrstnim poslom ukvarjata vse od leta 1994, ko sta v najem vzela majhno restavracijo. Tekom vodenja posla sta se nanaučila vsega o hrani, sestavinah in vinih in tako poskrbela, da sta gostom vedno nudila najboljše možno. Restavracija je kmalu pridobila na ugledu in tako sta restavcijo kmalu kupila, kasneje pa prodala ter končno odprla večjo restavracijo Oaxen Krog & Slip.

Pogled na restavracijo iz pristaniščaOdpri galerijo
Foto: Fresh Point Fresh Point – zmrznjen grški jogurt sedaj tudi v centru Ljubljane Foto: Žiga Koritnik Gostilna Pri Katrci – mlada ekipa, ki spoštuje tradicijo stare gostilne 450745193 Kje gledati SP 2014: Ljubljanski lokali kot podaljšek nogometnih tribun Foto: The 5 5 okusov, 5 obrokov, 5 barv … vse to je The 5 Kitchen & Bar · ·