Fiat 500X: v prenovljeni podobi že na slovenskih cestah
Utrip mesta · mobilno

Fiat 500X je od leta 2016 na evropskih tleh med petimi najbolj prodajanimi avtomobili v svojem razredu. Simpatičen mestni križanec je tokrat še boljši, in sicer so prenovili njegov dizajn, dodali so mu nove tehnologije in motorje. Prenovljena generacija prihaja na slovenski trg v različici Cross in Urban.

Fiat 500X je v svoji prenovljeni podobi že zapeljal na slovenske ceste. Lahko ga bomo videli v različici Cross ali Urban, za oba pa lahko rečemo, da imata prenovljena odbijača in dodanega nekaj kroma.

Še bolj pomembna je prenova luči na novem avtomobilu Fiat 500X, ki so zdaj že serijsko na voljo v popolni LED-tehnologiji. Imajo za 50 % izboljšano vidljivost v primerjavi s halogenskimi žarometi in za 20 % izboljšano vidljivost v primerjavi s ksenonskimi žarometi. Podpis v obliki znaka 500 bo na cesti v trenutku prepoznaven.

Prenovljena notranjost avtomobila Fiat 500X ponuja nov volanski obroč, nove merilnike, novo instrumentno ploščo, posodobljeno grafiko in sistem Uconnect najnovejše generacije.

Notranjost je prostorna, med oblazinjenji pa lahko izbiramo blago, usnje ali kombinacijo obojega. Ker je povezljivost s svetom danes vedno bolj pomembna, Fiat 500X tudi na tem področju ne zaostaja. Serijsko je na voljo zrcaljenje telefona in aplikacija Uconnect Live, ki ponuja informacije o stanju vozila, njegovi lokaciji in poskrbi za klic v sili v primeru nezgode.

V okviru pametne tehnologije, ponuja Fiat 500X kopico asistenčnih in varnostnih sistemov, večina njih je na voljo že pri serijski opremi.

Med motorji sta na voljo popolnoma nova bencinska motorja – 1,0-litrski T3 SGE 120, ki je za 20 % učinkovitejši, in 1,3-litrski T4 SGE TCT 150. Prvi ima 120 konjskih moči in ročni 6-stopenjski menjalnik, drugi pa 150 konjskih moči in je na voljo zgolj s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Prenovljen 1,6-litrski dizelski motor ima 120 konjskih moči in je na voljo z obema že omenjenima menjalnikoma.

Avtomobil Fiat 500X si lahko omislite v 14 različnih barvah in sedmih kombinacijah notranjosti. Na voljo so platišča v velikosti 16-, 17- in 18-palcev.

Vstopna cena Fiata 500X z veliko osnovne opreme in litrskim bencinskim motorjem je na voljo za 17.590 evrov, vstopna dizelska različica pa za 18.590 evrov. Najbolje opremljena različica z dizelskim motorjem stane 22.990 evrov.

Galerija: Fiat 500X

Fiat 500XOdpri galerijo

Bombardier Challenger 350: luksuz nad oblaki Bombardier Challenger 350: luksuz nad oblaki BMW X3 M in BMW X4 M BMW X3 M in X4 M: naviti različici bavarskih SUV-jev Project Valkyrie Project Valkyrie: od magistrske naloge do največje jahte na svetu Alpina B7 Alpina B7: admiralska limuzina z dodatnim šarmom ·