Notebook. Foto: Pictureshack
Utrip mesta · moda

Preden se lotimo spomladanskega čiščenja naše garderobne omare, si privoščimo filmski maraton. Zakaj? Zato, ker so nekateri filmi popoln vir inspiracije, ki nas napolni s svežimi modnimi idejami. Modna inspiracija v filmih?! Zakaj pa ne.

Z menjavo letnih časov pride čas za spomladansko čiščenje garderobe. Opravilo, ki ga, za razliko od čiščenja preostalih kotičkov našega stanovanja, dejansko obožujemo, opravimo z veseljem in svežim zagonom. Da bo naša omara še bolj prijetno zadihala, poleg odstranitve debelo pletenih puloverjev, šalov, rokavic in težkih plaščev, poglejmo nekaj filmov, ki nam bodo s pestro izbiro modne inspiracije v pomoč pri sestavljanju sproščenih pomladnih stylingov.

The Virgin Suicides. Foto: 1.bp.blogspot

Moonrise Kingdom navdihne s trenutno izjemno trendi modno strategijo – s šolarskimi uniformami navdihnjenimi krili, usnjenimi “preppy” čevlji in romantičnimi beimi dokolenkami. 10 Things I Hate About You pričara pravo 90’s nostalgijo, glavni junakinji nas namreč spomnita na pocukrano rožnato in na drugi strani grunge temačno modo. Audrey nas z Roman Holiday navduši s svojim urejenim retro preeppy slogom. Zasanjane zlatolaske iz Virgin Suicides pričarajo nežno pomlad, polno romantične čipke in bombažnih oblek posutih z nežnimi vrtničinimi popki. Mila Jovovich je v Dazed and Confused sanjsko hipi dekle. Kar naenkrat se nam bo zahotelo pletenih topov in hlač na zvonec. Ah, The Notebook! Vintage navdihnjene obleke, prihajamo! V kolikor ne vemo, kaj obleči za prihodnji zmenek, je ogled najbolj romantičnega filma vseh časov obvezen! Odštekane punce iz filma Spring Breakers nam bodo pokazale kako se obleči za prvomajski oddih nekje, kjer je že vroče. V kolikor ljubimo obleke A-kroja, ki jih krasijo ljubki “Peter Pan” ovratniki, in se rade zavijemo v klasičen balonar, pa si oglejmo legendarni triler Rosemary’s Baby.

V galeriji nas čaka vizualna inspiracija, ki navdihne s spomladanskim občutkom.

Odpri galerijo
Foto: Pullandbear Pomlad osvobaja – lahkotne obleke za lahkotnost bivanja 01 the place 02 Jane Birkin – večna ikona stila cover_OpeningCeremony.jpg Modna kolekcija Opening Ceremony, posvečena ustvarjanju René Magritte httpmodaoperandi.com.jpg Moda Operandi z novo Emoji kolekcijo torbic in balerink · ·