Dumplin
Kulturni izbor · film

Če iščeš idejo, kaj pokloniti svoji mami za materinski dan, imamo zate zabavno in žepu prijazno aktivnost: podari ji svoj čas, ki bo samo vajin, in ji pripravi filmski večer. V nadaljevanju te čaka nekaj odličnih predlogov.

Kakovostno in sproščeno preživet večer z mamo in ob dobrem filmu zveni kot popolna aktivnost za materinski dan, se strinjaš? Tukaj so filmi, ki si jih oglejta!

Glasbena drama

Dumplin’ (2018)

V znak protesta proti svoji mami, nekdanji lepotni kraljici, se Willowdean prijavi na lokalno tekmovanje za miss in tako v majhnem teksaškem mestu nepričakovano začne revolucijo pozitivnega odnosa do telesa, s čimer mamo nauči lekcije.

Drama

Klub srečnih žensk (The Joy Luck Club, 1993)

Film sledi življenju štirih Kitajk v Ameriki, njihovim prepričljivim (in včasih mučnim) zgodbam o materah, ter nazorno kaže, kako se lahko učimo iz preteklosti drug drugega.

Postapokaliptični triler

Bird Box (2018)

Ta vznemirljivi postapokaliptični triler sledi materi, ki tvega svoje življenje, da bi svoja otroka rešila pred zlonamernim nadnaravnim bitjem.

Drama

Thelma & Louise (1991)

Za duo mama – hčerka, ki sta večni partnerki v zločinu! Zgodba filma namreč sledi dvema najboljšima prijateljicama, ki se skrivata pred zakonom. Na koncu bosta razpravljali, katera od vaju je Thelma in katera Louise.

Romantičen muzikal

Mamma Mia! (2008)

Film skoraj gotovo že poznate. Ena in edina Meryl Streep igra mamo hčerke, ki obupno išče svojega očeta. In kaj naredi? Na svojo poroko povabi tri mamine nekdanje fante.

Drama

Maska (Mask, 1985)

Maska temelji na resnični zgodbi o najstniku z iznakaženim obrazom, ki ga nič ne ustavi pri uresničitvi svojih sanj. Cher v tem pretresljivem filmu zaigra kot dečkova mati.

Romantična drama

Silvija (Sylvia, 2003)

Gwyneth Paltrow in njena mama Blythe Danner igrata v filmu, ki temelji na resnični romanci med pesnico Sylvio Plath in Tedom Hughesom. Ne pozabite škatle robčkov, za zaključek tega filma jih boste potrebovali.

Melodrama

Klavir (The Piano, 1993)

Film, postavljen na Novo Zelandijo, pripoveduje zgodbo o nemi pianistki Adi, poročeni s premožnim lastnikom nasadov. Skozi težko življenje ji še vedno uspeva, da svojo mlado hčerko Floro postavi na prvo mesto. Film je dobil tri oskarje: za najboljšo glavno igralko, za najboljšo igralko v stranski vlogi in za najboljši izvirni scenarij.

Komična kriminalka

Mama serijskega morilca (Serial Mom, 1994)

Ta komedija dokazuje, da bo mama storila dobesedno vse za svoje otroke. S supersmešno igralsko zasedbo, v kateri so Kathleen Turner, Sam Waterson in Ricki Lake, je ta film na seznamu filmov, ki jih morate videti! (A brez majhnih otrok!)

Romantična komedija

Materinski dan (Mother’s Day, 2016)

Ta popolno naslovljena romantična komedija spremlja življenje štirih družin v njihovih najbolj turbulentnih dneh, ki vodijo do materinskega dne.

snowpiercer-1200-1200-675-675-crop-000000 Filmi Bong Joon-Hoja, ki si jih nujno poglej, če ti je bil všeč Parazit 201805011136591713 Ko ne veš, kaj bi sam s sabo: filmi, ki jih lahko gledaš na dolgočasen dan image Netflix Party je storitev za vse, ki filmov ali serij trenutno ne morejo gledati s prijatelji Dobro unovčeno popoldne- Foto Bela film #ostanidoma: slovenske filmske ustvarjalke in ustvarjalci ti podarjajo na ogled slovenske filme ·