2019 Ford Edge
Utrip mesta · mobilno

2019 Ford Edge je dobil nov, osveženi videz, s spremenjenim prednjim in zadnjim delom. Dodali so mu še nekaj konjskih moči in ga predstavili z novo opremo ST.

Prenovljeni Ford Edge bo med drugim imel 2-litrski 4-valjni turbinski bencinski motor, ki ima 250 konjskih moči, kar pomeni, da so mu dodali dodatnih 5 konjskih moči. 8-stopenjski menjalnik bo dal voznikom na razpolago dve prestavi več kot predhodni model. Z menjalnikom ne bomo več upravljali prek ročice, temveč bomo prestavljali s pomočjo vrtilnega gumba. Pri Fordu zagotavljajo, da so izboljšali učinkovitost pri vseh motorjih, ki bodo na voljo v prenovljenem Edgeu.

Ford Edge 2019 ima osvežen videz. LED-žarometi so zdaj serijski, pokrov motorja je nekoliko bolj izbočen, spremenjen je tudi videz prednje maske. Zadek je pod zadnje steklo dobil črno letev, ki popestri zadnji del s pomočjo dvobarvne kombinacije. Tisti, ki se navdušujejo nad Fordovimi najbolj športnimi različicami, bodo veseli ST-izvedenke Forda Edge. Tokrat je Ford prvič uporabil črki ST na katerem izmed križancev. Kot pri sedanjem  modelu Sport prihaja moč iz 2,7-litrskega bencinskega V6 motorja z dvojno turbino. Novi motor je močnejši in ima 335 konjskih moči in 515 Nm. Prejšnji motor je imel 315 konjskih moči in 475 Nm navora. Pri ST-različici je štirikolesni pogon del standardne opreme, vizualne spremembe zunanjosti pa poleg  logotipov ST še dodatno nakazujejo, da gre za najmočnejšega izmed Edgeov.

PREBERITE ŠE: NOVA FORD FIESTA: ROJENA ZA SLOVENSKE CESTE

Galerija slik: 2019 Ford Edge

2019 Ford EdgeOdpri galerijo
2019 Ford Ranger Ford Ranger (2019): Fordov pick-up v še bolj privlačnem paketu 2019 Mercedes-Benz razred G Mercedes-Benz razred G (2019): kljub opaznim osvežitvam še vedno ostaja ikona Bentley Betayga V8 Bentley Bentayga V8: najbolj športna Bentayga z novim vznemirljivim motorjem BMW 2 Active Tourer in BMW 2 Gran Tourer BMW 2 Active Tourer in BMW 2 Gran Tourer: subtilna prenova družinskih športnih enoprostorcev · · ·