Pametne ure Fossil
V zraku · tehnologija

So pametne ure ”meteorji” za klasične ročne ure? Čeprav klasične ročne ure ne bodo še tako hitro postale fosili, pa tudi tradicionalni ponudniki ur ničesar ne želijo prepuščati naključju oziroma tehnološki evoluciji in zakonu ”močnejšega”. Kdo bo na koncu zmagal, ali pametne ali klasične ure, ali pa bodo soobstajale, je še težko reči, a dejstvo je, da se bodo morali ponudniki ur, ki so bili z nami v preteklosti, prilagoditi sodobnim potrebam. To je storil že TAG Heuer, sledil mu je Movado, zdaj pa je svoj ”vozni park” razširila še znamka Fossil z linijo pametnih ur, katere prva predstavnica je Q Founder.

Fossil je priznan proizvajalec ur iz ameriškega Teksasa in nov urarski velikan, ki se je podal v svet pametnih ur. Vstop na trg nosljive tehnologije ni presenečenje, saj je znamka to napovedala že pred časom, danes pa so 71-gramske pametne ure Q Founder že tu, da konkurirajo neklasičnim ponudnikom ur, kot so Apple, Samsung, LG, Huawei, Motorola in Pebble.

PREBERITE ŠE: Chronos – ko klasična ročna ura postane pametna ura

Elegantne pametne ure Fossil Q Founder so izdelane iz nerjavnega jekla in so vodotesne (certifikat IP67), opasane s 4 GB vgrajenega pomnilnika, operacijskim sistemom Android Wear, merilnikom pospeška, giroskopom in podporo za Bluetooth (4.1.) ter povezljive s pametnimi telefoni in tablicami z operacijskim sistemom Android 4.4 in iOS 8.0 (in navzgor), kar jih dela izjemno uporabne. Pri življenju jih drži baterija z zmogljivostjo 400 mAh, kar naj bi ji zagotavljalo 24 ur nemotenega delovanja. In cena? 280 evrov, kar je občutno manj od na primer TAG Heuerjevih pametnih ur. Q Founder pa ni dolgo ostala ”edinka”, saj ji je Fossil že podaril ”sestro” Q Grant (185 evrov), družbo pa jima delata tudi pametna trakova Q Reveler in Q Dreamer.

Q FounderOdpri galerijo
Robot Double za ''fizično'' teleprisotnost Double: robotska teleprisotnost je nova oblika dela na daljavo Tech Tats tatu Tech Tats: ta začasni tatu je tvoj osebni zdravnik iStock_000052227896_Large Triki za hitrejše delovanje računalnika Li-Fi Li-Fi je novi Wi-Fi. LED-žarnice namesto radijskih valov.