XF10_2000x700fas
V zraku · tehnologija · gadgeti

Fujifilm je eno največjih svetovnih podjetij na področju fotografije. Prav zaradi tega razloga je vsak nov izdelek, ki ga lansira, vreden preizkusa. Tokrat se je v središču pozornosti znašla nova kamera iz serije X.

Fujifilm je naznanil XF10, novo kompaktno kamero s fiksno lečo. Ta se predstavlja kot naslednica modela X70, ki je bil izdan leta 2016. Fotoaparat tako kot njegov predhodnik v majhnem ohišju skriva objektiv z goriščno razdaljo 18,5 mm in zaslonko f/2.8 ter velik senzor ASP-C.

Naprava je sposobna ustvarjanja fotografij pri ločljivosti 24 MP in 4K videoposnetkov pri frekvenci 15 sličic na sekundo. Upravljati jo je mogoče prek zaslona na dotik, hkrati pa ponuja tudi gumb, s katerim lahko spreminjate način ostrenja. V primerjavi z X70, ki tehta 340 gramov, je XF10 nekoliko lažji. Njegova teža znaša 280 gramov.

Čeprav je kamera marsikoga že navdušila, pa ima tudi svoje pomanjkljivosti. Tako denimo nima nastavka za bliskavico, gibljivega zaslona in obroča za nastavljanje zaslonke.

XF10 ponuja t. i. kvadratni način, ki uporabniku omogoča snemanje fotografij v razmerju 1 : 1. Te so primerne za takojšnjo objavo na Instagramu. Za prenašanje posnetkov na druge naprave fotoaparat uporablja brezžično omrežje Bluetooth Low Energy.

Kamera bo kupcem, ki bodo lahko izbirali med črno in šampanjsko zlato barvno različico, na voljo v avgustu. Njena cena je 500 dolarjev, kar preračunano pomeni 429 evrov. Informacij o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu vam za zdaj še ne moremo ponuditi.

Galerija – Fujifilm XF10

Fujifilm XF10Odpri galerijo
Apple_MacBook_Pro_update_13in_15in_07122018 Novi Apple MacBook Pro: izjemna zmogljivost v kombinaciji s tiho tipkovnico Oscar-2 Oscar: koš, ki odpadke loči glede na to, ali jih je mogoče reciklirati Z robotom Care-E se na letališču ne boste izgubili. CARE-E: robot, ki bo olajšal vaše potovanje z letalom Ali menite, da vožnja po vodnem toboganu potrebuje popestritev? VRSlide: pripravite se na vratolomno vožnjo po toboganu · · · · ·