obonjan-bell-tent-OBONJAN0317
Utrip mesta · destinacija

Predstavljajte si šotor, hiško, predelan hlev ali kočo. Zdaj dodajte še vse udobje, ki ga potrebujete na počitnicah. No, pa imate glamping. Glamurozno kampiranje je nedvomno trend, ki je navdušil tako posameznike kot pare, družine z otroki pa tudi upokojence. Gre namreč za edinstven slog nastanitve, potopljen v naravo, medtem ko se nam ni treba odreči vsemu udobju. Tudi letos pobegnite iz hrupnih mest in pozabite na prometne zastoje. Kam se odpraviti na glamping na Hrvaškem? Tukaj je 6 glampingov, ki so vredni vaše pozornosti.

Zamenjajte prebujanje v domači postelji za jutranji mir na prostorni terasi s pogledom na morje. Svež zrak in popolno uživanje. Potrebujete še več?
Glamping pa vas čaka tudi na Hrvaškem. In tukaj je 6 takšnih, ki jih je vredno obiskati.

Arena One 99, Pomer

Vse nastanitvene enote znotraj glampinga Arena One 99 so oblikovane tako, da ponujajo karseda luksuzne počitnicev osrčju narave. Poleg udobja, ki se dobesedno prenese iz hotela na morsko obalo, so prav se dodatne ponudbe znotraj glampinga prilagojene za luksuzne počitnice. Čakajo vas bogato opremljen zunanji velnes s savnami, masaže, programi joge, bari na plaži, odlična ponudba zdravih in domačih jedi, igrišča in animacije za otroke in še bi lahko naštevali. Svoja vrata bo glamping odprl v juniju 2018.

Arena One 99, PomerOdpri galerijo

Drevesna hiška v Cadmos Village, Komaji

Drevesna hiška med hrasti se nahaja v pustolovskem parku Cadmos Village v bližini Dubrovnika na južni dalmatinski obali. Napaja jo sončna energija, sprejme pa 6 ljudi, ki bodo uživali v svežem zraku, odprti terasi in čudovitem razgledu na dolino Konavle. V bližini je tudi restavracija s tradicionalno domačo hrano. Gostje bodo uživali tudi v aktivnostih, kot so paintball, guganje na velikanski gugalnici, ziplinu na 4 jeklenicah, kolesarjenju in lokostrelstvu.

Drevesna hiška v Cadmos Village, KomajiOdpri galerijo

Glamping na otoku Mišjak

Sanje o luksuznem dopustu na zapuščenem otoku še nikoli niso bile tako resnične. Preživite počitnice na ekskluzivni in edinstveni lokaciji, stran od prometa in turistične gneče, na majhnem nenaseljenem otoku. Izbirate lahko med ‘glamping kupolo’ KingDome in avtentično kamnito kočo, eno daleč stran od druge.
otokmisjak.com

Glamping na Otoku MišjakOdpri galerijo

Glamping na otoku Obonjan

Obonjan, ki se nahaja le 6 kilometrov stran od Šibenika, je mešanica vsega, kar ljubite: DJ-jev in glasbe v živo, mamljive hrane in pijače, dobrega počutja in regeneracije, delavnic, umetnosti in inštalacij, športa … Otočani se lahko potopijo v kristalno modro vodo, pod borovci pa si najdejo skrivališče pred žgočim soncem. Seveda je tukaj še luksuzni glamping v obliki gozdnih koč ali šotorov zvončaste oblike. Na otoku je tudi Wi-Fi in vtičnice za vse elektronske naprave. Ta resort je sicer namenjen samo odraslim.
obonjan-island.com

Glamping na otoku ObonjanOdpri galerijo

Linden Tree Retreat & Ranch, Velika Plana

Luksuzni ekoresort se nahaja v osrčju divjine znotraj Unescovega zaščitenega biosfernega rezervata na Velebitu. Namestitvene enote so v obliki lesenih gorskih koč, deluxe suit, luksuznih afriških ‘blatnih’ koč, avtohtonih indijskih tipi šotorov itd., ki pričarajo neverjetno pustolovščino. To je tudi dom edinstvenega konjarstva. Tu dobite več kot samo pustolovske počitnice – obnovite namreč ravnotežje in harmonijo. Izbirate lahko med all-inclusive (obroke in aktivnosti) in a la carte bivanjem.

Linden Tree Retreat & Ranch, Velika PlanaOdpri galerijo

Summer Paradise, Solin

Počitniške hišice, obkrožene z borovim gozdom, lahko sprejmejo do 8 oseb. So odlična izbira za vse, ki iščete pustolovščino v gozdu ali pa ljubite pohodništvo. Zaradi svoje dobre lege so hišice dobro povezane s celinskim delom Dalmacije, prekrasnimi plažami ob obali, otoki (Brač, Hvar, Vis …) in bližnjimi mesti, ki so na seznamu Unescove svetovne dediščine (Split, Trogir, Šibenik). Med bivanjem imate tudi možnost organiziranega prevoza do različnih zanimivosti in licenciranega turističnega vodiča.
airbnb.com

Summer Paradise, SolinOdpri galerijo
Alentejo, Portugalska Najlepši naravni dragulji Evrope, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju shutterstock_1169854660 Skrit in odklopljen od sveta: hrvaške robinzonske pustolovske plaže in otoki Sama in srečna: kam moraš letos na dopust, če si samska? Sama in srečna: kam moraš letos na dopust, če si samska? ezgif.com-webp-to-jpg (5) Top 10: najboljši luksuzni hoteli na Hrvaškem 2018 · · ·