Zvočniki iz gline: lončarska obrt in tehnologija v enem.
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

Z razvojem tehnologije je prišlo do nastanka številnih umetnih materialov. Ob tem smo kar nekoliko pozabili, koliko uporabnih snovi ponuja Zemlja. Na srečo so med nami še vedno ljudje, ki jih znajo izkoristiti.

Zvočniki Mapuguaquen so izdelani iz naravnih materialov, kot so glina, usnje in volna. Poimenovanje v prevodu pomeni ‘zvok zemlje‘ in izvira iz mapuškega jezika, ki je v rabi v nekaterih delih Čila in Argentine. Le kdo bi si mislil, da je sodelovanje med lončarsko obrtjo in visoko tehnologijo res mogoče.

Zvočnike, ki so oblikovani v skladu s krajevnim pojmovanjem estetike, v omejeni zalogi izdelujejo na jugu Čila. Pri tem uporabljajo tradicionalne tehnike in naravne materiale.

Projekt so si domislili pri oblikovalskem studiu Documentary Design, ki sta ga ustanovila Pablo Ocqueteau in Philine von Düszeln. Njun cilj je znova prebuditi ljubezen do ročnega izdelovanja dobrin. 80 % materialov, uporabljenih pri izdelavi zvočnika, je biološko razgradljivih.

Mapuguaquen, ki bo finančno podporo iskal na Kickstarterju, bo na voljo kot monozvočnik, 2.1 zvočni sistem in stereozvočnik. Ekipa ustvarjalcev bo za vsak prodan izdelek posadila drevo.

Galerija – Glineni zvočniki Mapuguaquen

MapuguaquenOdpri galerijo

Tako je videti proizvodnja najbolj kakovostnih replik čevljev v ‘kitajskem mestu ponaredkov’. Tako je videti proizvodnja najbolj kakovostnih replik čevljev v ‘kitajskem mestu ponaredkov’ Kavo že celo življenje pripravljaš narobe. Kavo že celo življenje pripravljaš narobe Na dogodku se združijo jadralci z vsega sveta. Barkovljanka 2018: 50. obletnica največje jadralske regate Batmana je ustavila policija, kljub temu da ni naredil prekrška. Batmana je ustavila policija, čeprav ni naredil prekrška · ·