1
V zraku · tehnologija

Najdražji modelček avtomobila je Golden Lamborghini, aventador posut z zlatom in diamanti. Zanj zahtevajo vrtoglavih 7,8 milijona dolarjev, ali 20 aventadorjev v pravi velikosti.

Čeprav boste za pravega lamborghini aventadorja plačali okoli 400 tisoč evrov, pa je to le zanemarljiv znesek koliko boste morali plačati za najdražjo maketo avtomobilčka vseh časov. Gre za modelček aventadorja v razmerju 1:8, ki je sestavljen iz najbolj žlahtnih in ekskluzivnih materialov in je ocenjen na vrtoglavih 7,8 milijona dolarjev.

Karoserija modelčka je iz 500 gramov 25-karatnega zlata, platišča so iz platine, šasija, ki je ponavadi iz plastike, pa je iz karbonskih vlaken. Sedeža v notranjosti sta posuta s 700 diamanti, poseben pa je tudi motor v zadku, ki je popolnoma enaka replika V12 motorja, le da ne teče. Modelček je izdelalo podjetje Robert Gülpna, ki je znano po izdelavi ekskluzivnih maket avtomobilov.

maxresdefault Recon jet – športna verzija Google Glass očal Foto: Lixpen LIX je najmanjši 3D kemični svinčnik, s katerim lahko rišemo po zraku onelus 4 Vrhunski pametni telefon za katerega še niste slišali – OnePlus One Slika 4_Leica T Seksi aluminijasta Leica T prinaša fotografsko veselje