VR-set Google Daydream View
V zraku · tehnologija · gadgeti

Google je poleg pametnega telefona Google Pixel predstavil tudi mobilni naglavni sistem za navidezno resničnost Google Daydream View za podporo za navidezno resničnost Daydream VR, ki je velik korak naprej v primerjavi z VR-očali Cardboard, s katerimi je Google oral VR-ledino. V nasprotju z ostalimi naglavnimi seti je ta mehek kot blazina in za uporabo ne potrebuje zmogljivega računalnika.

Google Cardboard – VR-platforma v obliki kartonastega držala za pametni telefon – je zamenjal precej bolj udoben set za navidezno resničnost Google Daydream View. Če je pametni telefon Google Pixel odgovor na iPhone 7, je Daydream View odgovor na Samsungov naglavni set za virtualno resničnost Gear VR.

PREBERITE ŠE: Pametni telefon Google Pixel je odkriti napad na iPhone 7

Naglavna maska Daydream View je izdelana iz blaga, priložen pa ji je tudi brezžični krmilnik, ki je mešanica daljinca za televizijo in Wii Remote in bo še izboljšala uporabniško izkušnjo pri uporabi aplikacij, kot so Google Photos, Street View in YouTube. Vanjo se vstavi katerikoli pametni telefon, ki podpira navidezno resničnost Daydream VR, s sistemom pa se samodejno poveže prek povezave NFC. Daydream View je pribl. 30 odstotkov lažji od konkurenčnih setov, 220 miliamperska baterija pa nudi 12 ur avtonomije. Zanj bo treba odšteti 70 evrov, na voljo pa bo novembra 2016.

Galerija – Google Daydream View:

VR-set Google Daydream ViewOdpri galerijo

cover-1000-500-fuze Fuze: zaščitni etui za iPhone 7, ki vrača klasičen priključek za slušalke Zložljivi dron DJI Mavic Pro DJI Mavic Pro dron – majhen, zložljiv, toda sila zmogljiv in inteligenten Tehnološke novosti jesen 2016 Tehnološke igračke 2016, ki so šle tja, kamor ni šel še nihče Flybrix - Lego dron Flybrix – lego dron, ki si ga sestaviš sam · · · ·