cover-googlepixel2
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Letošnja jesen nas res razvaja z izjemnimi mobilnimi telefoni, kajne? Najprej Apple, zdaj Google. Težko pričakovani Google Pixel 2 je tu! V čem je drugačen od predhodnika, v čem se razlikuje od konkurence, to smo se spraševali vse do danes. Že svoj prvi Pixel so pri Googlu razglasili za ‘kralja med telefonu’, precej samozavestni pa so tudi glede dvojke. Imajo razlog za to? Poglejmo.

Pixel 2 se po videzu praktično ne razlikuje od predhodnika, medtem ko je Pixel 2 XL doživel kar nekaj preobrazbe. Slednjemu so povečali zaslon, ki zdaj pokriva skoraj celotno prednjo površino, s 5,5 na 6 palcev. Ne gre sicer za zaslon od roba do roba, a ne zmanjka mu prav veliko. Zaslon na Pixel 2 je ostal kar na 5 palcih ter debelejšem okvirju. So pa na obeh telefonih zmanjšali stekleno površino na hrbtni strani, tako da ne pokrivata več bralnika prstnega odtisa.

Oba telefona poganja procesor Snapdragon 835, opremljena pa sta s 4 gigabajti spomina in 64 oziroma 128 gigabajti prostora za shranjevanje. Na prednji strani se nahajata tudi stereozvočnika ter OLED-zaslon. Pri manjši različici je ločljivost zaslona 1080p, pri Pixlu 2 XL pa 2880 X 1440. Obe različici podpirata tudi funkcijo Active Edge, ki s stiskom telefona z roko zažene Google Assistanta. Novost je tudi funkcija Always on, ki prikazuje ključne informacije, tudi ko je telefon zaklenjen.

Posvetimo se še kameri, ki spet opozarja nase. Oba telefona sta za svoji kameri dobila najvišjo oceno na testu organizacije DxOmark, in sicer 98, kar je najvišje do zdaj. Ločljivost tipala kamere na hrbtni strani znaša 12,2 megapiksla, s hitrostjo zaslonke f/1,8 ter optičnim stabilizatorjem. Google je v kameri predstavil tudi nekaj, čemur pravijo dual-pixel, kar pomeni, da vsak piksel razdelijo na dva. Ena od posledic bo na primer hitrejši avtofokus. Dobra novica je tudi ta, da bodo uporabniki fotografije lahko brezplačno shranjevali v Googlovem oblaku brez omejitve kakovosti fotografij in videoposnetkov. Kameri prav tako podpirata tehnologijo 3D in tehnologijo obogatene resničnosti (AR), kar bo uporabo naredilo še veliko bolj zabavno.

Novost je tudi Google Lens, ki so jo predstavili sicer že v letošnji pomladi in bo omogočala samodejno prepoznavanje predmetov skozi kamero in posredovanje informacij s spleta.

Pixel 2 bo na voljo v črni, beli in modri barvi “kinda blue”, zanj pa boste morali odšteti 550 evrov za različico s 64 GB  ali 640 evrov za različico s 128 GB . Pixel 2 XL pa prihaja samo v črni oziroma beli barvi in s ceno 730 evrov oziroma 810 evrov.

Se lahko strinjamo, da ponujata vse, kar ponujajo največji, a za boljšo ceno?

Galerija: Google Pixel 2 in Pixel 2 XL – najboljša telefona letošnjega leta?

Google Pixel 2Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover (4) Najboljši pametni telefoni 2017 post4 9 lastnosti generacije milenijcev, ki jih upoštevajte pri izbiri telefona lux-iphone-x-2 Najbolj smešna različica iPhona X je tu cover-mimix2 Xiaomi Mi Mix 2: telefon, ki se posmehuje novemu iPhonu ·