Pametni telefon Google Pixel in Google Pixel XL
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Čeprav nas do 4. oktobra 2016 loči še nekaj dni, so na splet že pricurljale prve fotografije težko pričakovanega pametnega telefona Google Pixel in Google Pixel XL. Google bo na dogodku poleg kopice drugih novosti predstavil tudi naslednika telefonov Nexus, ki bosta odgovor na Applov iPhone 7. Se bosta lahko kosala z njim? Pa poglejmo njune adute.

Že nekaj časa je javna skrivnost, da bo Google na oktobrskem dogodku predstavil dva nova telefona – Google Pixel in Google Pixel XL in opustil ime Nexus. Zdaj smo dobili še potrditev. Na splet sta namreč pricurljali fotografiji obeh. Nova člana družine Pixel bosta težkokategornika, torej v istem rangu, kot so iPhone 7, Samsung Galaxy S7 in osmoljenec Samsung Galaxy Note 7. Čeprav je Google glede njiju še sila skrivnosten, pa so številne podrobnost že ušle na prostost. Kaj vemo o novih Googlovih zastavonošah poleg tega, da ju bo izdeloval HTC?

PREBERITE ŠE: Pametni telefon Google Pixel obljublja revolucijo na področju Androidov

Pametni telefon Google Pixel se bo ponašal s 5-palčnim zaslonom AMOLED ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk (Full HD). Poganjal ga bo 64-bitni štirijedrni procesor Snapdragon 821 (2 GHz), ki mu bodo asistirali 4 GB sistemskega pomnilnika. Odmerili so mu 32 GB prostora za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve na 128 GB in namenili baterijo z zmogljivostjo 2770 mAh. Glavna kamera bo imela ločljivost 12 milijonov slikovnih točk, prednja pa 8. Priključek za slušalke bo na vrhu telefona, USB-C na dnu, na zadku pa bralnik prstnih odtisov. Google Pixel XL bo imel zelo podobne specifikacije kot njegov manjši brat. Krasil ga bo 5,5-palčni zaslon AMOLED ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk (QHD) in nosil baterijo z zmogljivostjo 3450 mAh. Oba bosta imela operacijski sistem Android 7.1., ‘prevlečen’ z Googlovim uporabniškim vmesnikom. Cena za Google Pixel naj bi bila okoli 580 evrov, za večjega pa še ni znana.

Pametni telefon Google Pixel Odpri galerijo

Vrtanje luknje v iPhone 7 Zakaj ljudje vrtajo luknjo v iPhone 7? Ali res deluje? Mady by Google Pametni telefon Google Pixel obljublja revolucijo na področju Androidov Mobilni telefon Nokia 216 Nokia 216 – mobilni telefon, s katerim greste lahko na dopust brez polnilca Pametni telefon HTC Desire 10 HTC Desire 10 Pro – srednjecenovnik, ki se izdaja za premijski telefon · · ·