GoPro Omni
V zraku · tehnologija · gadgeti

Popularnost očal za navidezno resničnost vse bolj narašča, s čimer se drastično povečuje tudi povpraševanje po VR-vsebini. GoPro na izziv časa odgovarja z ohišjem za sekstet GoPro kamer, GoPro Omni, ki zajem 360-stopinjskih posnetkov približuje širokim množicam.

Dobrega pol leta je minilo, odkar je GoPro predstavil sferični nastavek Odyssey za 16 kamer, zdaj pa je nastopil z nekoliko bolj kompaktno in kockasto različico GoPro Omni, VR-ohišjem za 360-stopinjski zajem posnetkov, ki bo navdušil vse akcije želje.

Če je prvo namenjeno profesionalni uporabi in globokim žepom (cena je cca 13 tisoč evrov), GoPro Omni meri na ”rekreativce”, ne pa tudi rajo, saj cena verjetno ne bo pod dva tisoč evrov (cena za ohišje s kompletom šestih kamer še ni znana, ocena glede na model kamere pa je okoli 2200 evrov).

PREBERITE ŠE: GoPro Odyssey – komplet s 16 akcijskimi kamerami je najboljši približek teleportaciji

VR-ohišje GoPro Omni je rezervirano za šest kamer Hero4 Black, ki ujete prizore sinhronizirajo in sproti združujejo v enega. Za usklajevanje barv uporablja programsko opremo GoPro Kolor, zato je dela v poprodukciji zares malo, če sploh kaj.

Leteča selfi palica ROAM-e: leteča palica za selfi iPad Pro 9.7 Novi iPad Pro – manjši iPad za najzahtevnejše uporabnike cover-apple Apple “Keynote” – marec 2016 – iPhone SE, iPad Pro flex_smartwatch_1 Flex Smartwatch: edina pametna naprava prihodnosti ·