cover_-karierno-sidro
Sponzorirano · V zraku · trend

Na področju organizacijskih teorij o kariernem razvoju sodi model kariernih sider Edgarja H. Scheina med najpomembnejše. Nastal je na osnovi dvanajstletne raziskave na Sloan School of Management, ki je ugotavljala, kako se s časom spreminjajo posameznikove vrednote in usmeritve.

Karierna sidra predstavljajo osebno usmerjenost in potrebe, ki izvirajo iz vrednot posameznika. Z njimi odkrivamo razlike med posamezniki in jih uporabljamo pri razvoju ter usmerjanju kariere.

Karierna sidra lahko uporabimo za načrtovanje osebne kariere in pri iskanju zaposlitve, s katero bomo dolgoročno zadovoljni. Z njihovo pomočjo lažje najdemo vrsto dela, ki ga bomo lahko opravljali najbolje in bomo pri njem izrabili vse svoje potenciale. Metoda je primerna tako za tiste, ki šele začenjajo prve karierne korake, kot tudi tiste, ki si želijo spremembe v svoji karieri. Tako se lahko izognemo marsikateri slabi izkušnji v svoji delovni karieri.

Svoje karierno sidro lahko spoznate tudi s pomočjo brezplačnega testa, ki ga najdete na spletni strani Gorenjske banke. Naj bodo vaši nadaljnji karierni koraki trdni in uspešni.

Foto: Italia Independent Gumijasta sončna očala I-Ultra so enostavno neuničljiva lechal-smart-footwear-1 Lechal, futuristični pametni čevlji Casetify-Custom-Case-Taxi Wooden case – ustvarite unikaten leseni ovitek za vaš pametni telefon 3032858-poster-p-sneakers Mondrian v pop kulturi