Golo smučanje na Grelka festu 2016
V zraku · buzz buzz

V ruskem zimskošportnem središču Šeregeš vsako leto ob zaključku smučarske sezone poteka festival Grelka fest. Gre za festival smučanja v kopalkah, na katerem je letos padel rekord v številu ljudi, ki smučajo v oblačilih za plažo. Nekoč bogato nahajališče železa je danes smučarski in deskarski raj (ponašal naj bi z najboljšim snegom v Rusiji), kjer se zima zaradi nizkih temperatur vleče kar pol leta (od novembra do maja).

V kraju Šeregeš, priljubljenem ruskem zimskošportnem središču, je nedavno potekal festival smučanja v kopalkahGrelka fest 2016. Letos je padel nov rekord v številu udeležencev, saj je v bikinkah, vročih hlačkah, spodnjem perilu, tangicah, kopalnih hlačah in drugih oblačilih za plažo po 500 metrov dolgi progi smučalo skoraj tisoč ljudi (prijavljenih jih je bilo sicer kar 1488)! Nič čudno, da sibirski festival vsako leto privabi prek deset tisoč radovednežev, ki so imeli tudi tokrat kaj videti.

PREBERITE ŠE: Družbeni eksperiment: odsev, ki ga želimo videti v ogledalu

In kje preži glavna nevarnost golega smučanja? Verjetno ste naprej pomislili na ozebline in praske ob morebitnem padcu, a glavna nevarnost letos prihaja od zgoraj; to so sončne opekline, saj je bilo nebo brez oblačka, temperatura pa kar 15 stopinj Celzija.

Golo smučanje na Grelka festu 2016Odpri galerijo
Pepsico Futuristične stekleničke Pepsi Kako do večje odzivnosti elektronske pošte? 7 nasvetov, kako doseči večjo odzivnost e-pošte Damien Walters in Formula E Damien Walters: salto nazaj čez drvečo formulo Realistične torte, ki šokirajo Šokantno realistične torte, ob katerih se vam bo obračal želodec! ·