Handle
V zraku · tehnologija

Se spomnite humanoidnega robota Kengoro, ki zna delati sklece? Tudi Boston Dynamics je zdaj prestavila svojega ”športnika”. Robot Handle je gibčen kot gimnastičar in obvlada veščina parkourja bolje, kot jih boš ti kadarkoli.

Googlovo podjetje Boston Dynamics še naprej razvija robote, ki se bodo nekoč na Zemlji pridružili ljudem. Zadnja stopnja v njihovi evoluciji je Handle, robot z izjemnim krmilnim sistemom in ravnotežjem vrvohodcev. Ima dvoje rok in dvoje nog, ki sta na kolesih. To mu omogoča premikanje do hitrosti 16 km/h. Ni ravno hiter kot Usain Bolt, zato pa je vsaj tako okreten. Zmožen je skokov, vožnje po stopnicah in klancu, težav mu ne dela niti snežna površina. Če bi tako želeli, bi izvedel tudi pirueto.

PREBERITE ŠE: Boston Dynamics Atlas: spoznajte bodoče prebivalce Zemlje

1,99 metra visoki Handle lahko dvigne do 50 kilogramov težak tovor in skoči do 1,2 metra visoko. Na polnjenje je zmožen ”prehoditi” 24 kilometrov, kar pomeni, da bi brez težav pretekel polmaraton. S kombinacijo rok in nog na kolesih, mu prav nič ne predstavlja ovire, ki je ne bi zmogel premagati. Največji napredek po besedah podjetja Boston Dynamics je, da je precej manj kompleksno zgrajen in je bolj ekonomičen kot predhodniki.

Video – Handle v praksi:

YouTube TV YouTube TV: bo YouTube ”ubil” klasično televizijo? 2-v-1 prenosni računalnik Porsche Design Book One MWC 2017: Porsche Design Book One – po hibridnih avtomobilih še hibridni prenosnik Steve Jobs, Macintosh in Seiko Seiko obuja ročno uro, ki jo je slavno naredil Steve Jobs Gramofon Wheel Wheel: Fixie med gramofoni, ki ga lahko postavite tudi pokonci · · · ·