hiše na drevesih za odrasle
Utrip mesta · arhitektura

Kdo pravi, da so hišice na drevesih samo za otroke? Danes so namreč te zelo priljubljene tudi med odraslimi. S kompleksno gradnjo, elegantnim in stilsko dovršenim dizajnom ter popolno opremljenimi notranjimi prostori je očarljiva hišica iz otroštva dozorela v sodobno skrivališče za vse starosti. Tukaj so stilsko dovršene hišice na drevesih za odrasle, v katerih bi z največjim veseljem preživeli noč ali dve.

The Woodman’s Treehouse

Ta hiša na drevesu se nahaja v gozdovih Dorseta v Angliji. Zgradil jo je mizar Guy Mallinson, narejena pa je na ‘zeleni’ način. Dvignjen bungalov je zgrajen iz lokalnih materialov in se zliva s pokrajino.

The Woodman's TreehouseOdpri galerijo

Tree in the House

Avantgardno hišo na drevesu je zasnoval arhitekt Aibek Almasov. Cilindrična struktura hiše, ki jo najdemo v Kazahstanu, vključuje prozorne stene, zavite stopnice in, seveda, pravo drevo na sredini hiše.

Tree in the HouseOdpri galerijo

Treehouse Point

Okolju prijazen B&B hotel se nahaja v gozdovih Washingtona. Zgradila sta jo Pete in Judy Nelson, hiša pa naj bi bila prostor za umiritev, romanco in pomladitev ljudi, ki potrebujejo oddih.

Treehouse PointOdpri galerijo

The 7th Room

The 7th Room je eden izmed švedskih hotelov na drevesih (Treehotels), ki so jih zasnovali pri oblikovalskem studiu Snøhetta. Poleg osupljivega pogleda na severni sij hotel na drevesu odlikuje še čudovita estetika, ki sta jo navdihnila okolica in kultura pokrajine.

The 7th RoomOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: Želite živeti v gradu? Zdaj lahko, in to za ceno stanovanja!

Kusukusu

Sodelovanje med Takašijem Kobajašijem in Hirošijem Nakamuro pri NAP Architects je rodilo največjo japonsko hišo na drevesu. Ta se nahaja v Atamiju, zgrajena pa je na 300 let starem kafrovcu.

KusukusuOdpri galerijo

UFO

UFO je sodoben in tematski pristop k tradicionalni hiški na drevesu. Hiša na drevesu, oblikovana kot neznani leteči predmet, ustvarja iluzijo lebdenja v zraku, stilsko dovršena notranjost pa dopolnjuje nič kaj zemeljsko zunanjost.

UFOOdpri galerijo

Cherry Blossom Treehouse

Hišico, ki je videti kot iz pravljice, najdemo v Hokutu na Japonskem. Zgradil jo je arhitekt Terunobu Fudžimori za muzej Kiyoharu Shirakabo Museum, namen pa je gostom ponuditi edinstven pogled na cvetoče češnje.

Cherry Blossom TreehouseOdpri galerijo
Market Square Tower - prozorni bazen na višini Prosojen bazen, v katerem plavate in hodite po zraku Nebotičnik Lotte World Tower Vstopite v najhitrejše dvigalo na svetu: lift v Lotte World Tower vas prežarči nadstropja više Najmanjši grad v Britaniji Želite živeti v gradu? Zdaj lahko, in to za ceno stanovanja! The Yeatman, Porto, Portugalska Najlepši bazeni v Evropi · · · · · ·