Hoversurf FORMULA - na tržnico po zraku?
Utrip mesta · mobilno

V ruskem podjetju Hoversurf, kjer izdelujejo leteča vozila, pravijo, da jim je naša svoboda najpomembnejša. V njihovem kontekstu svoboda pomeni letenje. In če se kdaj ozremo proti nebu in pogledamo, kako se ptice brezskrbno prepuščajo vetru, si svobodo lažje predstavljamo, kajne?

FORMULA je zadnji projekt, s katerim so, tako pravijo v podjetju, začeli prav zaradi izjemnega odziva javnosti na njihova prejšnja dela. FORMULA je leteče vozilo, ki lahko nadomesti avtomobil. Parkirate ga lahko na običajnem parkirišču, saj zavzame ravno toliko prostora kot avtomobil, notranjost pa se od naših jeklenih konjičkov tudi ne razlikuje prav veliko. Zahvaljujoč novi tehnologiji novega dinamičnega krila in električni turbini Venturi, FORMULA ne potrebuje propelerjev. Kot zanimivost, bolid iz karbonskih vlaken bodo natisnili s 3D-tehnologijo.

FORMULA ni ne helikopter ne letalo. Je oboje. Propelerji so še vedno največji dejavnik v nesrečah pri  električnih vozilih S/VTOL, pri FORMULI pa zaradi obeh tehnologij, ki delujeta neodvisno, neprijetnosti ni več pričakovati. Če se pokvari krilo, boste lahko varno pristali na helikopterski način in obratno.

FORMULA bo sposobna preleteti 450 km brez pristanka, najvišja hitrost letenja pa bo 320 km/h. Prostora bo dovolj za 5 potnikov, toliko kot v običajnem družinskem avtomobilu. Varnostnih sistemov bo za brezskrbno vožnjo več kot dovolj.

Pri Hoversurfu zdaj pripravljajo prototip, prva FORMULA pa naj bi poletela že prihodnje leto. Kupili jo boste lahko za 84.000 evrov.

Galerija: Hoversurf FORMULA – na tržnico po zraku?

Hoversurf FORMULA - na tržnico po zraku?Odpri galerijo

maxresdefaulthonda Honda Sports EV Concept: med sodobnostjo in retro estetiko Nissan IMx Concept Nissan IMx Concept: zanimiv od glave do pet subaru-viziv-performance-concept (9) Subaru Viziv Performance Concept: visokozmogljiva limuzina Lexus LS+ Concept Lexus LS+ Concept: tehnološki biser iz prihodnosti · · · · ·