Pametni telefoni Huawei Nova
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Potem ko je Huawei z modelom P9 vrgel rokavico iPhonu 6 in Samsungu Galaxy S7, bo z novo družino telefonov Nova zdaj štrene mešal še na sceni zmogljivih, a cenovno dostopnejših telefonov. Z njimi želijo zadovoljiti potrebe najbolj dinamičnih potrošnikov. Prva predstavnika družine sta Huawei Nova in Huawei Nova plus, ki sta oba izdelana iz visokokakovostnega aluminija ter sta si od premijskega P9 sposodila bralnik prstnih odtisov in tipalo.

Huawei Nova je novo ime v Huaweievi ponudbi pametnih telefonov. Trenutno družina Huawei Nova šteje dva modela – 146-gramski Huawei Nova in 160-gramski Huawei Nova plus. Prvi se ponaša s 5-, drugi pa s 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti FullHD. Karakterno sta sicer skoraj povsem enaka. Krasi ju visokokakovostno aluminijasto in ergonomsko oblikovano ohišje s črnim hrbtiščem, poliranim z naprednim peskanjem. Ta s krivinami odbijata svetlobo, da oddaja več odtenkov barv in sijajev. Zasnova omogoča enostavno enoročno uporabo.

V podpalubju se nahaja procesor Snapdragon 625, ki uporablja napredno tehnologijo 14 nm za povečanje zmogljivosti in zmanjšanje porabe energije. In ko smo ravno pri energiji. Baterija se lahko pohvali s 3020 oz. 3340 mAh pri Nova plus, za daljšo uporabo pa jima asistira Smart Power 4.0, ki skrbi za bolj smotrno porabo energije pri rabi aplikacij. Inženirji so jima namenili 3 GB pomnilnika in 32 GB prostora za podatke. Sprednja kamera se ponaša z 8 MP in dvema lastnima načinoma za zajem selfijev – Beauty Makeup 2.0 in Beautiful Skin 3.0. Ta na kožo uporabnika nanašata kozmetične učinke za bolj laskave slike. Zadnja kamera ima 12 MP oz. 16 MP pri Nova plus ter široko odprto zaslonko, kar omogoča zajem dobrih fotografij tudi v slabih svetlobnih pogojih. Spregledati ne gre niti 3D-bralnika prstnih odtisov za hitrejše in bolj natančno 360-stopinjsko odklepanje ter enoročni zajem selfijev.

PREBERITE ŠE: Huawei P9 in P9 plus: novi standardi fotografije s pametnimi telefoni

Huawei Nova in Huawei in Nova plus bosta na voljo oktobra 2016 (tudi v Sloveniji naj bi bili na prodajnih policah še jeseni), od manjšega modela pa se bodo trgovci načeloma ločili za 399 evrov. Če boste želeli odetega v barve Prestige Gold, Mystic Silver ali Titanium Grey, boste morali primakniti še dodatnih 30 evrov. Za dobro vago vam Huawei ob nakupu priloži DTS-slušalke, ki nudijo 3D-prostorski zvok v kakovosti domačega kina.

Pametni telefoni Huawei Nova:

Pametni telefoni Huawei NovaOdpri galerijo

Osebni računalnik Ockel Sirius A Ockel Sirius A: prenosni osebni računalnik, zamaskiran v pametni telefon Honor 8 Predstavitev: Honor 8 je dokaz, da ste svoj pametni telefon preplačali Najdražji pametni telefoni 2016 Top 6: najdražji pametni telefoni 2016 Pametni telefon Samsung Galaxy Note7 Prišel je novi Samsung Galaxy Note7: telefon, ki razmišlja širše · · ·