2019_hyundai_i30_fastback_n_16_1600x1200
Utrip mesta · mobilno

Črka N, ki jo opazimo kot logotip pri nekaterih Hyundajevih avtomobilih, ne predstavlja zgolj šikane na dirkališču, temveč se uporablja za označevanje najbolj športnih Hyundaijevih modelov. Predstavili smo vam že Hyundai i30 N, ki se mu je zdaj pridružila še bolj zanimiva karoserijska oblika, z zapeljivo, a športno izklesano, ‘ritko’.

Hyundai i30 Fastback N je prvi športni kupe v C segmentu. V Sloveniji so sicer karoserijske oblike s prisekanim zadkom izredno priljubljene, a vseeno je med nami veliko takšnih, ki so jim obline z ‘ritko’ še nekoliko bolj privlačne. Če primerjamo Hyundai i30 Fastback s Hyundai i30 Fastback N, je razlika še kako očitna. Slednji ima črne obrobe žarometov in agresivnejše oblikovane odbijače, na katerih ne moremo spregledati obrobe v rdeči barvi. Zadek popestri trikotna meglenka, dva zaključka izpušnih cevi in aerodinamični spojler. V primerjavo z i30 N s prisekanim zadkom, ima i30 Fastback N še boljši količnik zračnega upora, saj je za 28 mm nižji. Pohvali se lahko še z povsem novo Shadow Grey sivo barvo, ki je ekskluzivna na modelu i30 Fastback N.

Hyundai i30 Fastback N se vozi na 18-palčnih platiščih in je obut v Michelin PPS pnevmatike. V kolikor se odločimo za i30 Fastback N Performance paket, dobimo 19-palčna paltišča s Pirelli P-Zero pnevmatikami. Zunanjost je več kot očitno N, a kako se to prenese v notranjost? V notranjosti imamo na voljo elektronsko instrumentno ploščo N, prestavno ročico N, volanski obroč N in 8-palčni zaslon na dotik, na katerem lahko spremljamo nekatere izmed telemetričnih podatkov. Športni sedeži N imajo izvezene logotipe N, preostanek notranjosti pa je poln poudarjenih rdečih šivov. Več kot prepričani smo, da se športna osebnost N, kaže tako zunaj, kot znotraj avtomobila, poleg tega pa jo lahko še dobro slišimo.

Hyundai svojega športnega i30 Fastback N označuje kot kralja zavojev, ki blesti na dirkalni stezi in je športnik, primeren za vsak dan. Pri športnem karakterju mu pomaga delna elektronska zapora diferenciala, športni sedeži, kakovostne pnevmatike, funkcija Overboost, visoko zmogljive zavore ter merilec vmesnih časov in pospeška. Da pa je i30 Fastback N primeren za vsak dan, gre zahvala povezljivosti, elektronskemu nadzoru vzmetenja ter asistenčnim in varnostnim sistemom.

Srce Hyundaija i30 Fastback N predstavlja 2,0-litrski turbobencinski 4-valjnik, ki ima 184 kW (250 KM) moči. Modeli Performance imajo 202 kW (275 KM) moči in 378 njutonmetrov navora. Obe različici sta na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. Hyundai i30 Fastback N je na voljo za 29.190 evrov, Hyundai i30 Fastback N Performance pa za 34.190 evrov. Performace ima močnejši motor, večja platišča, spremenljivo geometrijo izpuha in delno elektronsko zaporo diferenciala in še nekaj dodatnih stvari.

Galerija slik: Hyundai i30 Fastback N

Hyundai i30 Fastback NOdpri galerijo

shutterstock_642328504 Menjava pnevmatik: kdaj zamenjamo zimske pnevmatike z letnimi? Brabus 800 Widestar BRABUS 800 WIDESTAR: G na steroidih f9e6733d685040c3a4eccbab7ad03fd7 Nova Mazda3: bistvo je povezava med voznikom in avtomobilom Fuell Flow: Fuell Flow: električni lepotec, ki obljublja veliko · · ·