shutterstock_1085542265
V zraku · dizajn · Utrip mesta · dom

Sanje bodo končno postale resničnost – v Ikei bodo lahko vsi ljubitelji igric v bližnji prihodnosti kupili po naročilu narejen stol, ki je narejen kot nalašč za vsako zadnjico posebej. Kmalu bomo dejansko lahko rekli: “To je moj stol.”

Zahvaljujoč sodelovanju med Ikeo, 3D tiskarsko družbo Unyq in e-športno skupino Area Academy bomo kmalu dobili prototip stola, ki bo omogočil udobno sedenje, predvsem za igričarje.

Na podlagi statističnih podatkov za leto 2016 so ugotovili, da igričarji namenijo približno šest ur na teden igranju iger na računalniku ali telefonu, kar pomeni, da precejšen čas preživijo v sedečem položaju. Da bi jim omogočili maksimalno udobje, bo nova tehnologija skenirala njihovo zadnjico, nato pa se bo v 3D-tehniki izrisal stol glede na obliko zadnje plati.

Njihova poteza je več kot smiselna, saj igričarska industrija prinese 137 milijard ameriških dolarjev, igričarji pa so običajno uporabniki najnovejših tehnologij. Množična proizvodnja 3D tiskanih stolov je komaj v začetnih fazah, a Ikea namerava komercializirati ta koncept do leta 2020.

Videli bomo, ali se bo njihova ponudba razširila, z gotovostjo pa si drznemo reči, da verjetno ni igričarja, ki si ne želi sedeti popolnoma udobno, medtem ko se z navideznimi bitji bori v fantazijskem svetu.


Kung fu ura Ura, ki čas prikazuje glede na položaj okončin kung fu borca ezgif.com-webp-to-jpg Linija ur OTO: bolj edinstveno ne gre Dizajnerji teh predmetov si zaslužijo aplavz Dizajnerji teh predmetov si zaslužijo ovacije 12751382_1252872044728030_227042495_n Cat Camp: minimalistični šotor, oblikovan posebej za mačke · · · · · ·