Diane Von Furstenberg na praznovanju 40-letnice obleke na preklop.
V zraku · buzz buzz

Nedavno so odprli retrospektivno razstavo v čast enemu najbolj famoznih modnih kosov, ki je oblikovalki Diane von Furstenberg stlakoval pot med legende.

Leta 1974 je takrat komaj 26-letna Diane von Furstenberg pričela s svojimi ameriškimi sanjami. Ustvarila je namreč tako imenovano “wrap dress”, preprosto obleko na preklop, ki se je po objavi na naslovnici revije Newsweek izkazala za novi modni fenomen. Kot skromno pravi, je takrat svetu ponudila “nekaj, kar je zaživelo samo od sebe, neodvisno od nje” ter ji tako “pomagalo postati ženska, kakršna si je vedno želela postati”.

Štiri desetletja kasneje celotno bleščečo kariero Diane von Furstenberg povzema 200 lutk, odetih v različne vzorce njenega najbolj prepoznavnega oblačila. Poleg tega se lahko sprehodimo skozi mozaik začetnih oglaševalskih kampanj, utrinkov Dianinenga zasebnega življenja ter podob slavnih, kot so Jerry Hall, Cybill Shepherd in Lauren Graham, ki so pričeli nositi to ikonično obleko. Njena zapuščina tako pušča edinstven pečat ne le v kontekstu mode, temveč tudi v pop kulturi, saj je pomembno vplivala na zgodbe mnogih, danes največjih holivudskih imen.

Razstava v čast temu izjemnemu simbolu ženske samozavesti, moči in svobode bo v losangeleškem Wilshire May Company Building na ogled vse do 1. aprila. Navdihujoč svet modnih trendov, novosti in nasvetov pa lahko spremljamo na očarljivem blogu znamke DVF, imenovanem Lip Service.

Odpri galerijo
Nostalghia Svetovna premiera razstave Nostalgija google-glass-obroucky Googlova očala imajo po novem izredno nosljiv videz Novi Internet Explorer Prenovljeni brskalnik Internet Explorer obuja nostalgična devetdeseta Živali in njihove snežne vragolije Simpatični utrinki živali in njihovih zimskih vragolij · · ·