Adidas Brazuca 2014 World Cup Ball 1
Utrip mesta · šport · Utrip mesta · svet po moško

Adidas je v Rio de Janeiru razkril uradno žogo svetovnega prvenstva v nogometu »FIFA World Cup 2014«, ki bo potekal v Braziliji. Poimenovali so jo »Brazuca«, kar je neformalni lokalni izraz in pomeni »brazilski«.

Tehnologija »brazuce« bo enaka kot pri žogi, ki jo lahko vidimo v Champions League, vendar bo nova struktura z edinstveno simetrijo šestih enakih plošč, zagotavljala boljši oprijem, dotik, stabilnost in aerodinamiko na igrišču. Med 600 poklicnimi igralci iz 30 klubov, ki so žogo testirali več kot dve leti, so tudi Lionel Messi, Steven Gerrard, Iker Casillisas in Zinedine Zidane.
Kot pravi Gerrard: »Prva stvar, ki sem jo opazil, je neverjetna lahkost žoge in občutek je fantastičen!«.

Zasnova »brazuce« se zgleduje po živahnih barvah, strasteh in dediščini Brazilije. Prvenstvo se začne 12. Junija ter traja do 13. Julija, ko bo tudi veliki finale.

Nike oglas nogomet Nike razkril oglas za svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji Novosti zima 2013 Zimske novosti 2013 vodic_2 Stajliš žepni vodiči po evropskih mestih za kolesarje Nogometni vratarji Najlepši zadetki nogometnih vratarjev · · · · · ·