Inge Prader in poustvaritev slik Gustava Klimta
V zraku · buzz buzz

Slike Gustava Klimta, ki jih je ustvaril med svojo “zlato dobo” (med letoma 1899 in 1910), so gotovo najslovitejše slike v zgodovini umetnosti. To je doba, ki je rodila slike, kot sta Poljub in Portret Adele Bloch-Bauer I. Fotografinja Inge Prader je Gustava Klimta oživila tako, da je za poustvaritev njegovih mojstrovin uporabila žive modele. Rezultati so fantastični.

Fotografije slik Gustava Klimta, ki jih je poustvarila fotografinja Inge Prader, sestavljajo skrbno postavljeni modeli in zapleteno oblikovani rekviziti. Skupaj tako tvorijo nekaj najslovitejših mojstrovin Klimta, kot sta Življenje in smrt in Beethovnov friz, ki v zlatih barvah, dekoraciji in erotični estetiki Klimta postavljajo v sam vrh svetovne umetnosti.

PREBERITE ŠE: The Daily Life of Gods: liki s klasičnih slik v modernem okolju

Umetnica je ustvarila fotografije za letni Life Ball na Dunaju in tako poustvarila dunajsko secesijo ter oživila Gustava Klimta.

V fotogaleriji si lahko ogledamo fotografije Inge Prader, ki je oživila Gustava Klimta.

Inge Prader in poustvaritev slik Gustava Klimta: Življenje in smrtOdpri galerijo
photo-original.jpg Music for Cats: terapevtska glasba za mačke Svetovne znamenitosti pod vodo Znamenitosti, ki bodo zaradi globalnega segrevanja končale pod vodo PicMonkey Collage Najboljša darila za ljubitelje marihuane Briljantni izumi 18 briljantnih izumov, ki ti bodo spremenili življenje na bolje ·