Renata Novak - Spremeni.se
V zraku · intervju

Renata Novak je odličen dokaz, da za korenito spremembo življenjskega stila ni nikoli prepozno. Podjetnica, ki je petnajst let delala v marketingu, se je pred tremi leti odločila za samostojno pot, s katero želi deliti svoja, na novo pridobljena, profesionalna znanja s področij pilatesa, life coachinga, sproščujoče tehnike Access Bars in nutricionistike. S formulami za boljše počutje studia SPREMENI.SE nam ponuja celovit program, s katerim bomo zaživeli bolj zdravo in polno življenje.

Renata Novak s formulami za boljše počutje studia SPREMENI.SE ponuja celovit program, s katerim bomo odkrili in uresničili vse naše potenciale.

Od kje ste črpali navdih za odprtje studia za dobro počutje SPREMENI.SE?
Želja po kotičku, kamor bi lahko posamezniki prišli po mojo podporo, je bila v meni že dalj časa. Do same odločitve za odprtje studia pa je prišlo organsko, preko različnih situacij in stikov z navdihujočimi ljudmi.

Na kaj ste na dosedanji življenjski poti najbolj ponosni?
Ponosna sem na to, da sem se naučila pozitivno sprejemati in se predvsem učiti tudi iz negativnih življenjskih situacij. Po naravi sem borka in vloga žrtve enostavno ni zame.

Kaj je bila ključna točka, ki je zaznamovala odločitev za spremembo vašega življenjskega stila?
Nekega jutra sem se enostavno zbudila in začutila, da je prišel čas, da začnem vračati podporo, ki sem jo v petnajstih letih prejela na različnih delavnicah, skozi svoje delo in od naključnih ljudi.

Zdi se, da poznate skrivno formulo, s katero lahko svoj način življenja spremenimo na bolje in zadihamo bolj lahkotno. Nam jo zaupate?
Zdi se, kot da bi imela čarobno palčko, kajne? Vendarle se moramo zavedati, da ima to čarobno palčko prav vsak izmed nas. Le uporabljamo je ne vsi. V kolikor si želimo boljšega življenja, ga enostavno spremenimo in prenehajmo odgovornost za našo srečo prelagati na druge ljudi. Prenehajmo iskati ovire in raje odkrijmo vse svoje skrite potenciale.

“Po naravi sem borka in vloga žrtve enostavno ni zame.”

Kaj je vplivalo na to, da ste se odločili pomagati ljudem pri spremembi njihovega življenjskega stila s celostnim pristopom?
Verjamem, da so spremembe, ki jih naredimo na sebi, trajne le, če jih dosežemo na vseh nivojih – fizičnem, čustvenem in energetskem. Instant rešitve so na žalost kratke in hitro vodijo nazaj v star življenjski slog.

Med drugim ste profesionalna inštruktorica pilatesa. Kaj nam ta oblika vadbe lahko ponudi in v čem se vaš pristop k vadbi loči od ponudbe ostalih ponudnikov?
S pilatesom sem se pobliže spoznala zaradi lastnih težav s hrbtenico, ki so z vadbo izginile. Pri tem sem ugotovila, kako zelo je hrbtenica pomembna, da je naša življenjska energija. Pilates je osnovna higiena za našo hrbtenico. Delam v majhnih skupinah, ki omogočajo pristnejši stik z udeleženci, ki jih želim poučiti o pomembnosti skrbi za zdravo hrbtenico in kako vzpostaviti stik s svojim telesom.

Life Coaching obljublja, da lahko “življenje vzamemo v svoje roke”. Nam lahko poveste več o tem?
Life coaching je veščina, kjer ljudem pomagam odkriti potenciale, ki jih sami v sebi ne zmorejo najti. Gre za umetnost pogovora, skozi katerega posameznik najde pravo rešitev, ki je v danem trenutku najbolj primerna zanj.

Access Bars je pri nas novost na področju sprostitvenih energetskih tehnik. Kaj dobrega prinese v naše življenje in komu jo še posebej priporočate?
S pomočjo tehnike Access Bars odpravimo blokade in napetosti tako na fizičnem kot psihičnem nivoju. V življenju namreč naberemo polno vzorcev – stališč, mnenj in prepričanj – ki nas v življenju še prevelikokrat omejujejo. Tehnika deluje na podzavestnem nivoju in je primerna za vse.

Kot za piko na i ste se izobrazili tudi na področju nutricionistike. Kaj je po vašem mnenju ključ do zdravega načina prehranjevanja in ali verjamete v diete?
Diete ne delujejo in pika. Če bi diete delovale, bi bili vsi ljudje na tem svetu suhi. Z znanjem nutricizma izvajam prehranski coaching, kar pomeni, da posameznika naučim poiskati zanj primeren prehranjevalni stil. Vsak od nas potrebuje nekaj drugega, predvsem pa se moramo naučiti razlikovati med fizično in čustveno potrebo po hrani.

Kaj za vas pomeni “zdrav način življenja”?
Zdrav način življenje zame pomeni, da se zjutraj zbudim z nasmehom na obrazu in zvečer tako tudi zaspim. Da lahko skrbim za svoje telo, se učim in osebnostno rastem. Da sem zadovoljna sama s seboj, da živim in ne životarim.

Kolekciia stolov Sadl. Intervju: LMBRJK – sodobna digitalizacija lesa pogovor_modni_bloger Intervju – Matthew Zorpas: Po poklicu ”bloger” Utrinek videospota prvenca z najnovejšega albuma "Adrian Lee" Intervju: Stad Van Licht – ko se prižge sanjava melodičnost lokali_6_pogovor_LIDL_Mate 2 Intervju: Mate Janković – Lidlov kulinarični projekt Tomaž vs. Mate.