Sandi Murovec in Tina Maze
V zraku · buzz buzz

Sandi Murovec – Muri je ime, ki se pojavlja ob različnih priložnostih. Laiki ga največkrat povezujemo s Tino Maze in športnimi oblačili, v katera je oblekel slovensko olimpijsko reprezentanco. A ni le sopisec zgodbe o uspehu Tine Maze, podpisuje se tudi pod knjigo (Na kanto!) in kot eden od najboljših demonstratorjev smučanja na svetu z zavoji tudi na bele strmine. Smo omenili, da snema tudi filme? Trenutno je polno zaposlen s promocijo dokumentarca 7doUspeha, v katerem z najboljšo slovensko alpsko smučarko vseh časov razkrivata tehnične podrobnosti vrhunskega smučanja.

Za začetek. Nam lahko o Tini Maze izdate kaj, česar še ne vemo? Kateri vajin skupni trenutek vam je najbolj ostal v spominu?

Predvsem je ne poznate kot izjemno preprosto, toplo in najbolj prijetno dekle, z izjemnim občutkom za otroke. Prav rojena je, da se ukvarja z njimi, in res ji iskreno želim, da bi tudi sama čim prej postala mamica. Glede naju pa mi bo v spominu za vedno ostalo ogromno trenutkov. Težko jih je ločevati, ker so vsi tako intenzivni, posebni, drugačni …, ne vem, morda slavje, ki je potekalo pri njej doma ob osvojitvi prve medalje na SP. Takrat se je vse obrnilo …

Se bo Tina tudi z vašo pomočjo pripravljala na Zlato lisico?

Tina zna, kar zna, ni se ji treba več dokazovati in za poslovilno tekmo ne potrebuje nikogar. Naj jo izpelje tako, kot si je zamislila, govorim o celotni prireditvi, mi pa ji bomo pri tem vsekakor pomagali.

Kdo od današnje generacije alpskih smučarjev/smučark se je po vašem mnenju najbolj približal smučarski popolnosti?

Kaj pa je smučarska popolnost? Definicije seveda ni, lahko pa si jo vsak razlaga po svoje. Zame je ”kompletnost” tista, ki vodi najbližje k oznaki smučarska popolnost. Takih smučarjev danes ni, in zadnja je bila prav Tina. 2414 točk pove več kot vse analize, vsa razpredanja in vse teorije. No, to je zame skoraj popolno! Lahko si recimo Hirscher, ampak nisi popoln, če si v smuku 400. na svetu, ali pa vzemimo raje kombinacijo, 31. na svetu. Da se razumemo, Hirscher je ”marsovec”, ampak popolnost je neskončno kompleksen pojem, zato v smučanju sam iščem, ponavljam, predvsem ”kompletnost” posameznika.

Na koga stavite v tej sezoni?

Razmerja moči so po mojem ostala enaka, imam pa občutek, da bi Hirscherja lahko sklatil Pinturault.

Trenutno lahko v kinih gledamo vaš film 7doUspeha s Tino Maze. Imate v načrtu že naslednji večji projekt?

Saj še tega nismo izpeljali do konca. Boste izvedeli, ko bo čas. Za zdaj uživam v vsem, kar se tiče filma 7doUspeha, in čaka nas še precej dela s tujimi prevodi, predstavitvami itd.

Večkrat ste že oblekli slovensko olimpijsko reprezentanco. Kdo oblači vas? Na kakšna oblačila prisegate?

Za zdaj se še oblačim sam, ha, ha. Nisem ravno Beckham, ampak mislim, da se oblačim svoji energiji in življenjskemu stilu primerno.

Koliko dni na leto preživite na snegu? Na katerem slovenskem smučišču vas srečamo?

Približno 120 dni, po celem svetu. Ko sem doma, me najdete na Krvavcu, našem daleč najboljšem smučišču.

Katero zimsko destinacijo bi priporočili družinam in katero mladini, željni smuke?

Uf, težko vprašanje. Vse je povezano z denarjem. V Sloveniji imamo precej dobrih družinskih smučišč in prav je, da najprej izkoristimo prav naše danosti.

Če bi lahko na začetku smučarske sezone dali rekreativnemu smučarju zgolj en uporaben nasvet, kateri bi to bil?

Uporabil bom tri povedi: Smučaj tako, da boš užival. Smučaj zase in ne za druge – ne nastopaj. Smučaj tako, da boš varen ti in vsi okoli tebe.

Ste kdaj poskušali izračunati, koliko zavojev ste v življenju že naredili oz. koliko kilometrov presmučali?

Sem ja – vse in ravno prav.

Kaj je v življenju tisto, kar vas poleg smučanja izpopolnjuje in naredi najbolj srečnega?

Neverjetni ljudje, ki me obkrožajo. Oni so moja moč, moj navdih in moje ogledalo. Nisem toliko ponosen na svoje smučanje, kot sem ponosen na dejstvo, kakšne ljudi je smučanje priklicalo k meni. Priznam, moje življenje je pravljični rock’n’roll.

Glede na to, da v življenju počnete zares veliko različnih stvari, verjetno nimate neizpolnjenih želja? Ali pač?

Imam – naj traja še naprej!

PREBERITE ŠE: Intervju – Loui Ferry: Za vsako uspešno pričesko … stoji Loui!

S kom bi posneli duet, če bi bila meja nebo?

Jaz bi že z njim, ampak on ne bi z mano. Oto Pestner, en in edini. Njegova rezerva je definitivno Michael Bubble – z njim bi pa še božični koncert naredil, ha, ha.

Na kaj ste v življenju najbolj ponosni? Kaj vam predstavlja največji izziv?

Da lahko s svojim znanjem premikam meje. Nikomur nič dolžan, nobenih stricev iz ozadja.


BeFunky Collage Letošnji božični trend so barvna božična drevesa Okrasne lučke za brado Izdelki za brado – praznične lučke za košate brade attractive-beautiful-beautiful-eyes-1767415 Čarobna ura obstaja: v tem delu dneva je največja možnost, da tvoje dekle doživi orgazem shutterstock_519051829 Donald Trump osebnost leta 2016 po izboru revije Time · ·