Ko gre za izgovore za bolniško, so lahko vsi ljudje na tem svetu kreativni.
V zraku · buzz buzz

Če ste zaposleni, vam je verjetno jasno, da je vaš izgovor, zakaj niste prišli v službo odrasla različnica izgovorov otrok, zakaj niso naredili domače naloge. Ko želite ostati doma, je takrat vaša domišljija neverjetno bogata. Ti ljudje, ki so sodelovali v raziskavi, so imeli tako nore izgovore, da kar boli.

Iskanje izvirnih izgovorov zaposlenih, da jim ne bi bilo treba priti v službo, ni nič novega. Ljudje lažejo o svojem zdravstvenem stanju ali situaciji, v kateri so, da bi kar najbolj prepričljivo zakrili prevaro, že od nekdaj.

Ko je treba najti prepričljiv izgovor za izostanek iz službe, človeška domišljija res ne pozna meja. In nedavna raziskava spletne strani Career Builder, ki je zaposlene spraševala po (najboljših in najslabših) izgovorih za bolniško oziroma izostanek z dela, je živ dokaz za to!

Izsledki raziskave so pokazali, da se ljudje velikokrat čutijo dolžne izmisliti si izgovor, da ostanejo doma, četudi bi si lahko vzeli prosto. A številni si tega ne morejo privoščiti, zato pri iskanju izgovori postanejo neverjetno kreativni.

NEUMNI IZGOVORI ZAPOSLENIH, ZAKAJ NISO PRIŠLI V SLUŽBO:

  1. Zaposleni je trdil, da je preveč mrzlo, da bi delal.
  2. Zaposleni je trdil, da ima jutranjo slabost.
  3. Zaposleni je trdil, da je njegova kava bila preveč vroča in je moral počakati, da se dovolj ohladi.
  4. Zaposleni je trdil, da je njegov pes pojedel urnik dela.
  5. Zaposleni je trdil, da je prišel v službo, a ja zaspal v avtomobilu na parkingu.
  6. Zaposlena je trdila, da so se ji umetne trepalnice zalepile skupaj.
  7. Zaposleni je trdil, da mu je astrolog rekel, da je na avtocesti, po kateri se sicer vozi, nesreča, in se je zato moral voziti po drugi poti in je eno uro zamudil v službo.
  8. Zaposleni je dejal, da je po petih letih pozabil, da ne dela pri nekdanjem delodajalcu in se je ponesreči zapeljal proti lokaciji, kjer je nekoč delal.

Filip Flisar Je Filip Flisar res ostal brez brkov? Samo Sveta Vladar ve! Človeštvo v prihodnosti Kakšen bo človek čez 1000 let? Soba z razgledom Sobe z najbolj spektakularnim razgledom na svetu Bruce Jenner - ženska leta 2015 po mnenju modne revije Glamour Caitlyn Jenner – ženska leta 2015 je v resnici moški! · · · ·