J. K. Rowling odkriva, kaj je ključ do uspeha
V zraku · buzz buzz

Avtorica najbolj uspešnih knjig na svetu (Harry Potter) J. K. Rowling nikakor ni imela lahkega življenja. Preden je uspela kot pisateljica, je bila njena pot precej težka. Ravno od takšnih ljudi, ki so si svojo pot utrli z lastnim trudom, pa se lahko marsičesa naučimo.

J. K. Rowling pravi, da je pogum ena izmed ključnih sestavin uspeha. Rowlingova je pred uspehom s serijami knjig o Harry Potterju bila boj s hudo življenjsko krizo. Bila naj bi brezposelna in mati samohranilka, borila naj bi se tudi z depresijo in revščino.

Pravi, da ne mara pravil, kako uspeti, saj uspeha tako skoraj ni mogoče doseči – sicer bi bilo vse skupaj precej preprosto. Ona je uspela tako, da se je odpravila po poti, za katero je bilo malo možnosti, da ji bo prinesla kaj denarja, razpoznavnosti in novih možnosti.

V 90. letih so bile dolge mladinske knjige z netipičnimi moškimi protagonisti tako rekoč obsojene na propad. Tudi Rowlingovo je zavrnilo cel kup založniških knjig. Če takrat ne bi bila pogumna in vztrajala kljub številnim preprekam, zavrnitvam in težavam, morda nikoli ne bi poznali Harryja Potterja.

Rowlingova pravi, da je “strah pred neuspehom najbolj žalosten razlog na svetu, da ne bi naredili tistega, kar nas vleče”. Čeprav ne obstaja zanesljivih skriptov, kako uspeti – vsak si mora to pot izboriti po svoje –, pa je pogum (skupaj z vztrajnostjo, neodvisnostjo in hvaležnostjo) ključna sestavina, ki nas lahko pripelje precej daleč. 


10 skrivnostnih krajev, ki jih nikoli ne bi smeli odkriti. 10 skrivnostnih krajev, ki jih nikoli ne bi smeli odkriti Tega nikakor ne smeš imeti v denarnici, ker prinaša revščino Tega nikakor ne smeš imeti v denarnici, ker prinaša revščino shutterstock_347398841 10 skritih dejstev o hotelih, ki jih ne veste, a bi morali 7 bizarnih poklicev, za katere niste vedeli, da obstajajo 7 bizarnih poklicev, za katere niste vedeli, da obstajajo ·