Jaguar F-PACE SVR
Utrip mesta · mobilno

Kratica SVR označuje Jaguarjeve najbolj športno nastrojene mačke z ekstra ostrimi kremplji. Od bolj ‘ukročenih’ mačk se razlikujejo po zunanjosti, še bolj kot to pa pod pokrovom motorja in zmogljivosti.

Ko vam nekdo začne razlagati o avtomobilu, ki ima 550 konjskih moči, potrebuje od 0 do 100 km/h le 4,1 sekunde in ima končno hitrost pri 280 km/h, zagotovo ne pomislite, da je česa takega zmožen SUV. A prav takšno specifikacijo ima Jaguar F-PACE SVR. Še čisto svež model ima pod pokrovom isti motor, kot ga najdete v na pogled bolj športnem Jaguarju F-Type. 5-litrski 8-valjni V motor ima v modelu SVR kar 170 konjskih moči več, kot jih je do zdaj imel najmočnejši F-PACE S. Moč je speljana na vsa štiri kolesa, ki jim pri hitri vožnji pomagajo še elektronska zapora diferenciala in bolj trdo vzmetenje.

Vsa moč Jaguarja SVR je opazna tudi na zunanjosti avtomobila. Ima večje reže v prednji maski in večje stranske reže. Prve za boljše hlajenje motorja, druge pa za zmanjšanje pritiska v kolotekih. Večje odprtine so tudi na pokrovu motorja, vse skupaj pa da modelu SVR precej bolj agresiven videz. Temu primerna je tudi notranjost, ki poleg drugačne barvne sheme in SVR logotipov ponuja prav vse udobje in ima popolnoma enako prostora, kot ukročena različica Jaguarja F-PACE. Drugačna sta še prednja sedeža, ki sta še bolj športna in nudita več opore ob športni vožnji. Jaguarja F-PACE lahko v prodajnih salonih pričakujemo že v kratkem.

Galerija slik: Jaguar F-PACE SVR

Jaguar F-PACE SVROdpri galerijo
Maserati Levante Trofeo Maserati Levante Trofeo: mogočna sila trizoba Volvo XC60 Volvo XC60: švedski dizajn z nazivom Svetovni avto leta 2018 Classic Mini Electric Classic Mini Electric: ko si preteklost in prihodnost podata roki Rolls-Royce Wraith Luminary Collection Rolls-Royce Wraith Luminary Collection: prefinjenost do zadnje podrobnosti · · · · ·