200550509-001
Utrip mesta · kulinarika

Japonci so kar se da posebni in to velja tudi v njihovih restavracijah. Ena takšnih je namreč brez strežbe.

Natakarji so naš prvi kontakt z restavracijo, ko te vljudno pozdravijo, vzamejo naročilo in te postrežejo. A tega ne boste doživeli v tokijski restavraciji s sušijem, kjer vse poteka avtomatizirano.

Hrana prihaja po tekočem traku, posebne želje vtipkate na zaslon na dotik. Tudi kuhinjo obvladujejo računalniški sistemi, saj kuharji vseskozi vedo česar primanjkuje in kdo se tisti trenutek še prehranjuje. Ko s kosilom zaključite, krožnike vstavite na skrit tekoči trak. V kolikor si postrežete s petimi jedmi, vas na koncu čaka še majhno presenečenje. O strežbi še vedno ne duha ne sluha…

coffee-beans Ste vedeli? Resnica in zgodovina kave Untitled-1 McDonaldsovi izdelki kot kulinarični presežek CITY CHEF - Kuharska akademija - Jesenska pravljica - 9. oktober 2013 Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – jesenska pravljica Untitled-1 Za malico na poti, v službi ali med prostim časom · · · ·