shutterstock_669633382
V zraku · odnosi

Odločitev, da se s partnerjem preselite v skupni dom, je izjemno pomembna. Če si življenja brez sobe, v kateri lahko počnete, kar želite, ne predstavljate, po vsej verjetnosti niste pripravljeni na veliko prelomnico.

Po mnenju psihoterapevtke Dr. LeslieBeth Wish je pomembno vedeti, zaradi česa potrebujete sobo zase. Če si takšno sobo želite predvsem zaradi študija, dela, nemotenega opravljanja klicov in podobnih razlogov, s tem ni nič narobe.

Prostor, ki je v prvi vrsti namenjen opravljanju osebnih zadev, je odličen način za ohranjevanje zanimanj, hobijev in strasti, ki si jih s svojim partnerjem ne delite. Osebe, s katero živite, se je mogoče kaj hitro naveličati, zato je pomembno, da oba nekaj časa posvetita svojim stvarem.

Dr. Wish predlaga, da si, preden sprejmete pomembno odločitev, zastavite naslednja vprašanja:

  • Ali si želim sobo zase zaradi tega, ker se želim izogniti spolnim odnosom, ko nisem pri volji?
  • Na lestvici od 1 do 10, kako prepričan sem, da je ta oseba resnično prava?
  • Katere stvari me motijo na njej/njemu?

Prav lahko se zgodi, da se zaradi občutkov v podzavesti nehote izogibate obveznostim, ki niso v vašem interesu. V primeru, da niste prepričani, ali si lastno sobo želite iz pravih razlogov, se posvetite svojim čustvom. Vprašajte se, kaj pravzaprav pridobite s selitvijo v skupni dom – življenjskega sopotnika ali le človeško telo, ob katerem se boste počutili varno? Prav tako razmislite o stvareh, ki jih boste izgubili.

Vsekakor je koristno preveriti vse mogoče razplete situacij. Tako se boste najlažje odločili, katera možnost je najboljša za vas in vaše razmerje. Pomembno je, da se o tem temeljito pogovorite s partnerjem in pridete do smiselnega zaključka.


Prikupni načini, s katerimi pokaže, da te ima rad Prikupni načini, s katerimi pokaže, da te ima rad Besede, ki zarežejo v srce: to boš slišala, ko bo s teboj manipuliral Besede, ki zarežejo v srce: to boš slišala, ko bo s teboj manipuliral “Zaupaj in odpusti” je njihovo vodilo številka ena. 10 temeljnih pravil srečnih parov shutterstock_1052789693 Ko partner ne pospravlja za sabo: le eno stvar lahko narediš in bo bolje · · ·