Jeff Koons x Louis Vuitton
Utrip mesta · moda · ženska moda

Umetnik Jeff Koons je združil moči z modno hišo Louis Vuitton in ustvaril serijo torbic in drugih modnih dodatkov z imitacijami nekaterih najbolj znamenitih umetniških slik, kot so Mona Liza Leonarda Da Vincija, Žitno polje s cipresami Vincenta van Gogha in Lov na tigra Petra Paula Rubensa.

Da Vincijeva Mona Liza in Žitno polje s cipresami van Gogha sta zgolj dva motiva, ki krasita novo kolekcijo modnih dodatkov francoske modne hiše Louis Vuitton. Pozorno oko opazi, da ne gre za originalne slike, saj je modna avtoriteta za potisk uporabila interpretacije le-teh newyorškega likovnega umetnika Jeffa Koonsa.

PREBERITE ŠE: Louis Vuitton Eye-Trunk – prestižni ovitki za telefon za ceno sedmih iPhonov

S temi slikami je želel Koons doseči, da obiskovalci galerije znamenita dela vidijo in izkusijo v novi luči. Vsaka torbica iz kolekcije Masters (Speedy, Keepall in Neverfull) nosi ime originalnega avtorja, izpisano z zlatimi črkami. Prav tako na njih ne manjka znameniti monogram LV in tudi ne Koonsov zajec. Kolekcija, ki vključuje tudi serijo rut in nahrbtnikov, izide 28. aprila 2017. To sicer ni prvo sodelovanje znamke Louis Vuitton z umetniki. Pred tem se je povezal že z imeni, kot so Yayoi Kusama, Cindy Sherman, Olafur Eliasson in James Turrell.

Galerija – Jeff Koons x Louis Vuitton:

Jeff Koons x Louis VuittonOdpri galerijo
ženske frizure 2017 geode Ženske frizure 2017: “geode” lasje – živahne barve, ki se skrivajo med naravnimi lasmi ženske kopalke 2017 Ženske kopalke 2017: letos bodo ‘in’ kopalke iz osemdesetih BeFunky Collage Urša Zrnec – UZ jewellery: slovenski nakit, ki osupne 1 Kylie + Kendall ekskluzivno v Ikoni v Ljubljani · · · · · ·